Плаж Камчия

Плажната ивица на курортен комплекс Камчия е една от най-обширните на Българското Черноморие. На север започва от къмпингите Рай и Романтика, а на юг опира Черни нос. Самата ивица е разделена на три плажа, всеки от които е покрит с фин златист пясък и предлага чудесни условия за летен туризъм.

С общ рейтинг от 7.9, Плаж Камчия се нарежда на 12 място от всички плажове по Северното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Камчия го правят подходящ за възрастни, спокоен отдих, лагеруване, водни спортове.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.9/10
Удобства
6.1/10
Чистота
4/10
Бряг
7/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Плаж Камчия, който се намира в едноименния курорт е всичко онова за което мечтаят повечето туристи – свободно пространство, спокойствие, чиста вода и много слънце. Едно от основните места, което отличава този плаж от останалите е естествената красота и зеленина на района, липсата на платени чадъри и шезлонги, които да запълват цялата ивица и разнообразни възможности за забавление.
Тук ще откриете доста закътани и усамотени кътчета, които са недокоснати от човешка ръка. На плажа може да играете плажен волейбол или футбол, да строите замъци или да се излежавате с часове и почивате пълноценно.

Плажната ивица не е препълнена със заведения и ресторанти. Ще останете изненадани, че там работи само едно капанче, където се предлагат ястия като кюфтета, кебапчета и цаца на много ниски цени.
В района на плажа има отлични условия за палаткуване, но също са изградени и бунгала и хотели, в които да отседнете.

Природни условия и характеристика на Плаж Камчия

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: златист пясък
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно
Посещаемост: умерено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол, морски каяк, кайт и уиндсърфинг

Местността със сигурност ще ви хареса, защото е тихо и красиво, а цените са ниски в съпоставка с другите курорти по морето. Освен това плажовете не са пренаселени, а това е предпоставка за по-чиста вода и плажна ивица.

На плаж Камчия няма големи възможности за практикуване на водни спортове, но пък ако сте мераклии може да покарате джет или да се разходите с лодка. Плажът е уникален, ако имате деца и се чудите къде бихте могли да отидете на почивка с тях. Хубавото е, че и вие ще може да се насладите на хубави мигове на морето, докато децата ви си играят и забавляват на воля. Водата там е толкова бистра, че чак се вижда морското дъно, което е със средно дълбок подход, но полегато и без резки промени в дълбочината му.

Какво интересно в района на Плаж Камчия?

 • Резерват Камчия - площ 850 ха - близо до к.к.Камчия
 • Зоокът Горица - близо до Бяла
 • Долината на щраусите с.Константиново - близо до Варна
 • Въжен парк Езерото - близо до Варна
 • Музей за история на Варна
 • Музей за нова история (Варна)
 • Музей на медицината (Варна)
 • Римски терми - Варна - близо до Варна
 • Музей на Възраждането (Варна)
 • Етнографски музей (Варна)

Един коментар към “Плаж Камчия

 1. Да били сме на Камчия и на устието на реката където се влива в морето!!!Много красиво място и страхотен плаж!!!Всичко е много широко..просторно и не е претъпкано!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *