Плаж Траката, Евксиноград

Плаж Траката е разположен на приблизително 5 км. северно от Варна по посока Златни пясъци и в близост до курортния комплекс Св. Св. Константин и Елена. Плажът е част от местността Евксиноград и е едно от най-чудесните места за плажуване в района на морската столица на България.

С общ рейтинг от 7, Плаж Траката Евксиноград се нарежда на 30 място от всички плажове по Северното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Траката Евксиноград го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7/10
Удобства
2.7/10
Чистота
6/10
Бряг
4.9/10
Вода
7.4/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Траката Евксиноград

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: малък плаж, тясна ивица
Бряг: златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Плаж Траката е сравнително малък, но достъпа до него е улеснен. В близост има спирки на автобусите на градския транспорт с номер 89,209 и 409.

Траката е предпочитан плаж от туристите и местните жители, тъй като обстановката там е спокойна и не е пренаселен. На около няма шумни заведения, от където да звучи силна музика и глъч.

Заради това, че няма толкова много хора, плажът е изключително чист и приятен. Особено е подходящ за деца, които могат да си играят и веселят на воля. Водата е бистра и плитка, но недостатък е, че морското дъно е обсипано с камъни, което може да ви създаде неудобство, докато вървите по него.
В близост до плажа има капанчета, където да похапнете или пийнете нещо разхладително. Изградени са и доста семейни хотели, в които да отседнете, ако решите да прекарате няколко дни във Варна.

Във Варна има чудесни възможности за културен и морски туризъм. По централната плажна ивица са изградени редица заведения и барове и се предлагат разнообразие от атракции за вас и децата ви – басейни, водни спортове, бънджи скокове, увеселителен парк, Морската градина, детски кътове, молове и т.н. Освен това ще откриете доста интересни исторически забележителности, а сред най-посещаваните обекти са Планетариумът и Делфинауримът, където ще имате невероятната възможност да се насладите на уникалното шоу на морските бозайници.

Какво интересно в района на Плаж Траката, Евксиноград?

  • Делфинариум Варна - близо до Варна
  • Зоопарк Варна - близо до Варна
  • Природонаучен музей (Варна)
  • Планетариум "Николай Коперник" - близо до Варна
  • Аквариум - Варна - близо до Варна
  • Варненски аквариум
  • Военноморски музей
  • Музей на медицината (Варна)
  • Римски терми - Варна - близо до Варна
  • Варненски археологически музей

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *