Южен плаж Варна

Южният плаж във Варна е една от най-горещите точки в града през лятото. Причината за това е не само обширната плажна ивица, но и многобройните заведения и барове, които работят почти денонощно. Достъпът до него е значително улеснен и когото и да попитате как да стигнете до там, ще може без проблем да ви упъти.

Южен плаж Варна

С общ рейтинг от 7.5, Южен плаж Варна се нарежда на 20 място от всички плажове по Северното Черноморие. Природните условия и удобствата на Южен плаж Варна го правят подходящ за семеен отдих, парти.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.5/10
Удобства
7.8/10
Чистота
3.5/10
Бряг
7/10
Вода
7.4/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Южен плаж Варна

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

През деня Южният плаж е любимо място освен за събиране на тен, но също така и за разходка, тъй като хората имат възможност да се любуват на красивото море и посетят Морската градина на Варна.
Не е изненадващ факта, че през летните месеци Алея първа е сборен пункт за местните жители и туристите, които искат да се веселят и прекарат една страхотна вечер. Там се намират едни от най-добрите ресторанти и дискотеки в морската столица, където звучи музика за всеки вкус и предпочитания. Ще може да опитате традиционни български ястия, китайска и гръцка кухня, морски деликатеси и т.н.

Южният плаж разполага с медицински пунктове и се охранява по време на целия летен сезон. За вас се предлагат платени чадъри и шезлонги, но безплатна зона не е голяма и ако обичате да ставате късно е възможно да ви бъде трудно да си намерите хубаво местенце за разпъване на хавлията.
На ваше разположение още са душове и съблекални, където да се преоблечете. Ако огладнеете или ви се прииска студена напитка, в близките заведения ще откриете каквото ви е необходимо.

Южният плаж е презастроен и ако търсите усамотение, тук няма да го намерите. Заради своята пренаселеност плажът не е особено подходящ за деца. Друга причина за това е, че морското дъно изведнъж става дълбоко, а това може да крие потенциална опасност за малчуганите.

Мненията относно качеството на Южният плаж са различни. Туристите го предпочитат, защото до него се достига бързо и лесно, а варненци идват тук предимно на бира и цаца, за да разпускат и да се любуват на гледката, както и за нощни забавления, но за къпане предпочитат плажовете извън Варна.

Какво интересно в района на Южен плаж Варна?

  • Военноморски музей
  • Варненски аквариум
  • Аквариум - Варна - близо до Варна
  • Музей на медицината (Варна)
  • Планетариум "Николай Коперник" - близо до Варна
  • Римски терми - Варна - близо до Варна
  • Музей за история на Варна
  • Музей за нова история (Варна)
  • Етнографски музей (Варна)
  • Музей на Възраждането (Варна)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *