Централен плаж Златни пясъци

Централен плаж Златни пясъци

Златни пясъци е един от най-големите и посещавани летни курорти в България. Той се намира в близост до град Варна и привлича множество туристи с разнообразие на хотели, заведения и атракции и оживен нощен живот.

Централният плаж в курорта е най-притегателната точка за всички посетители. Там те се радват на широка, чиста и добре поддържана плажна ивица, но заради големия интерес към Златни пясъци в разгара на сезона е пренаселен.

На плажа са изградени всякакви удобства за плажуващите – ресторанти, барове, душове и тоалетни. Освен това се предлагат атракции като практикуване на водни спортове, а също така има игрища за плажен волейбол и футбол. Други начини да се развличате са банани, парашути, рингове, джетове и балони. Плажът ежедневно се охранява от спасители, които съблюдават за безопасността на летуващите.
Има възможност да избирате дали да си платите за ползването на чадър и шезлонг, които са на доста висока цена, или пък да използвате собствен чадър.

По алеята има редица магазини за сувенири, дрехи, магазини и т.н. През лятото намирането на място за паркиране в курорта може да се окаже истинско приключение. Ако не сте гост на някой хотел има вероятност да обикаляте доста дълго, докато намерите къде да оставите автомобила си. Затова ви препоръчваме да отидете на плаж рано сутринта, за да не губите времето си в напразно обикаляне.
В близост до плажа има построен голям аквапарк, където се предлагат изобилие от забавления за вас и децата ви. Ако плажната ивица ви се стори прекалено пренаселена за вашия вкус, бихте могли да прекарате целия ден в аквапарка. В Златни пясъци не е никак трудно да намерите начин да разпускате и прекарвате свободното си време.

Мнението на мнозина посетили на плажът в Златни пясъци е, че той е един от най-красивите и хубави плажове по нашето Черноморие, но е твърде шумен, застроен и пренаселен, което се оказва голяма пречка за прекарването на спокойна почивка, особено за семейства с деца.

Вижте коментари за Централен плаж Златни пясъци

Хотели в близост

хотел Вероника
Кранево • Цена на човек: 17.5 - 38 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Варна
Кранево • Цена на човек: 12.5 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
бунгала Ди Маре
Кранево • Цена на човек: 25 - 31.7 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Вили Искър 1
Кранево • Цена на човек: 16.3 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, WiFi, BBQ, Басейн, Паркинг с видеонаблюдение
стаи за гости Бистра
Кранево • Цена на човек: 20 - 35 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за Централен плаж Златни пясъци


Забележителности в близост

Аладжа манастир
област Варна
Римски терми (Варна)
област Варна
Побитите камъни
област Варна
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.