На море в Златни пясъци

Златни пясъци е един от най-големите и най-старите летни курорти в България. Той се намира в непосредствена близост до град Варна – само на 17 км. от морската столица и се простира в район, богат на природни дадености.

Всяка година Златни пясъци посреща хиляди туристи от цяла чужбина, които идват у нас да разпуснат и да се порадват на красивото море. Плажната ивица се простира на 3.5 км.,а на широчина достига до 100 м. По плажната алея са наредени многобройни ресторанти и дискотеки, луксозни хотели и други атракции за гостите от всички възрастови групи.

Златни пясъци е курорт, които през лятото никога не спи. Ако търсите динамика, развлечения и безкрайни емоции, то тогава това е мястото за вас. Златни пясъци се гордее със своя нощен живот, затова е и притегателна точка за младите хора, които освен да събират тен на плажа искат и да се веселят през нощта.

От друга страна обаче курортът е подходящ и за семейна почивка. Там има няколко хотели, които са разположени в гората и не само, че е тихо и спокойно, ще се радвате на свеж и прохладен въздух и невероятното усещане за близост с природата.

Златни пясъци предлага богато разнообразие от атракции за децата – аквапаркове, водни пързалки, детски площадки, а в по-големите хотели има и аниматорите, които се грижат специално за тяхната безопасност и ги развличат с различни интересни занимания.

Хотелите в курорта варират от стаи под наем до големи и лъскави комплекси с 4 и 5 *. Какво ще изберете зависи изцяло от вашите финансови възможности и предпочитания. Не са малко и местата, където има настаняване тип All inclusive.

В Златни пясъци със сигурност винаги ще намерите с какво да разообразявате почивката си. Ако сте почитатели на водните спортове, то тогава ще останете изключително доволни, тъй като можете да се гмуркате, да карате лодка, джет или водни ски. Освен това има и боулинг зали, терени за пейнтбол, картинг писта и т.н.

В околността са разположени доста интересни забележителности. Някои от тях са Аладжа манастир и катакомбите, природният парк Златни пясъци. Не пропускайте да разгледате град Варна и атракции като Аквариума, Делфинариума, Планетариума, Римските терми и т.н.

Климат в Златни пясъци – средномесечни данни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *