Цигов чарк - ски писти и условия

Цигов чарк

Цигов чарк е курортно градче, разположено в западния дял на Родопите и наобиколено от великолепната красота на планината. Намира се на 8 км. от град Батак и на 24 км. източно от Велинград. Цигов чарк е един от най-добрите ски курорти у нас, който предлага спокойна и уютна обстановка и чудесни условия за ски.

Районът е прекрасен за практикуване на туризъм през цялата година. Лятото е идеално за опознаване на най-съкровените тайни на Родопите, а зимата – за отдаване на любимите ски спортове.

Курортът е изграден на 900 – 1100 м. надморска височина и се характеризира с благоприятен климат целогодишно. Има добри условия за каране на ски и сноуборд. Ски пистата Цигов чарк е с дължина от 1500 метра, а денивелацията е около 100 м. Пригодена е за начинаещи и средно напреднали скиори. Пистата е разделена на две части – горната е с по-високо ниво на трудност и по-стръмна и е подходяща за професионалисти. Долната част е с по-малък наклон и по-широка и там могат да карат начинаещите скиори. Горната част на пистата има два въжени влека с ръкохватки, а долната е с паничков ски влек.

Съвсем близо до тази писта има трасе с дължина от 20 000 метра, което се използва за ски бягане.

В курорта може да се вземе ски екипировка под наем и да се възползвате от помощта на ски инструктори.

Ниските цени в курорта, добре изградената ски база и красивата природата са предпоставка за успешното развитие на туризма в Цигов чарк.

В близост се намира язовир Батак, който е чудесно място за риболов, пикник или разходка. Около курорта има множество интересни исторически забележителности, датиращи от древни времена. Археологически находки свидетелстват, че тези земи са били обитавани от траки, римляни, византийци, славяни и прабългари, което е свидетелство за богатата история на областта. Природни феномени и чудати скални образувания също не липсват.

С това изобилие на исторически и природни забележителности, вашата зимна ваканция в Цигов чарк винаги можете да я съчетаете с нещо различно и интригуващо.

Вижте коментари за Цигов чарк

Хотели в близост

вили Петя
Цигов чарк • Цена на човек: 13.8 - 22.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, ползване на детски кът,напълно оборудвана механа и барбекю
хотел Етерно
Цигов чарк • Цена на човек: 37.5 - 70 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
семеен хотел Лидия
Цигов чарк • Цена на човек: 25 - 50 лв
Включва нощувка, туристическа такса, ползване на кухня, хол и трапезария, паркинг
вила Кълвачеви
Цигов чарк • Цена на човек: 22 - 40 лв
Включва нощувка, туристическа такса, Гостите могат да ползват кухня,хол,трапезария,топло външно джакузи
хотел Ив
Велинград • Цена на човек: 29.8 - 49 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, Паркинг, WiFi
виж още хотели

Коментари за Цигов чарк


Забележителности в близост

пещера Снежанка
област Пазарджик
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.