Банкя – минерални извори и Спа процедури

Банкя – минерални извори и Спа процедури

Китното и живописно градче Банкя е разположено на 17 км. от град София и се простира в полите на Люлин планина. Банкя е един от най-известните и добре познати балнеоложки центрове у нас и реномиран Спа курорт. Чудесното му разположение сред зеленината и свежестта на планината и в непосредствена близост до термални извори с уникални лечебни свойства, превръщат Банкя в престижен национален и международен курорт. Тук всеки ще отрие уютна обстановка, красива природа и ще може да си почине наистина пълноценно.

Градът е реномиран център за рехабилитация, лечение на болни от сърдечно-съдови заболявания и за профилактика на хора,които са застрашени от тези болести. Освен това в Банкя са изградени две балнео-физио лечебници, санаториуми и почивни домове. Има отлично изградена курортна база, където се извършват различни по вид процедури и терапии с минерална вода с оздравителен, подмладяващ и релаксиращ ефект.

Безспорно най-голямото богатство на Банкя са неговите минерални извори. Те бликат от общо хидротермално находище, което се състои от няколко отделни извора. Температурата на лековитата вода е между 36-37 градуса с общ дебит от 25 л/сек. Водата е с без мирис, с ниска минерализация и има невероятно въздействие върху човешкия организъм.

Кристално чистите изворни води успешно се използват за медицинско лечение и профилактиката на сърдечни заболявания, нервни разстройства, лечение с парафин, масажи и водолечение.

След дълги и продължителни проучвания от БАН са установили, че минералната вода в Банкя не съдържа вредните за човек био-патогенни лъчения, което обуславя и невероятната й лечебна сила. В нейния състав влизат и важните за човешкото тяло микроелементи, носещи названието „метални витамини“, а именно мед, желязо, сребро и т.н. Водата е изключително подходяща за пиене, заради слабата си минерализация и идеална за провеждане на разнообразни видове лечения.

Банкя е едно чудесно място за отдих и почивка и провеждането на здравословни и релаксиращи процедури.

Вижте коментари за Банкя – минерални извори и Спа процедури

Хотели в близост

семеен хотел Зора
София • Цена на човек: 30 - 50 лв
Включва нощувка
пансион ИзиХотел София
София • Цена на човек: 26.5 - 31.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, Цените са на стая. Максимално настаняване - двама гости.
стаи за гости София хаус
София - център • Цена на човек: 4.2 - 55 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
хотел Витошко лале
София - Драгалевци • Цена на човек: 50 - 100 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
виж още хотели

Коментари за Банкя – минерални извори и Спа процедури


Забележителности в близост

Боянска църква ЮНЕСКО
област София-град
Софийска синагога
област София-град
Храм "Св. София"
област София-град
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.