Добринище – термални извори и Спа процедури

Добринище – термални извори и Спа процедури

Тези от вас, които искат да поддържат тялото си здраво и красиво и обичат да се отдават на незабравими Спа терапии и процедури, няма значение дали е лято или зима – този вид туризъм може да се практикува целогодишно.

В последно време големите балнеоложки центрове у нас се презастроиха с елитни и луксозни хотели и голяма част от туристическия поток се съсредоточава именно там, заради модерната и добре изградена курортна база. На тези места се предлагат всякакви удобства и се извършват различни по вид Спа програми и лечения.

Все още обаче в България има и такива кътчета, които са останали незасегнати от масовата строителна дейност, каквато наблюдаваме в курорти като Девин, Хисаря и Велинград. В същото време тези кътчета не ви лишават от никакви съвременни удобства и не правят престоя ви по-малко релаксиращ, а дори напротив.

Там е рай за хората ,които обичат да се усамотяват, искат да избягат от шума и навалицата и не обичат претъпканите курорти. Пълноценната почивка е много важна за по-доброто състояние на човешкия организъм, за да се чувстваме млади, заредени с енергия и за да сме бодри и позитивни.

Едно такова спокойно място е Добринище. Добринище е китно и живописно селце, разположено в подножието на Пирин, на 160 км. от София и в близост до град Банско. То ще ви омае с красивата си природа, тишината и вълшебните минерални извори.

В селцето има изградена добра курортна база, представена предимно от къщи за гости и семейни хотели. В района около Добринище има общо 16 термални извора с чудодейна вода. Водата е бистра, няма мирис, подходяща за пиене и е с общ дебит 18 л./сек.

Прилага се за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, стомашно-чревни заболявания и др. Освен това термалната вода широко се използва за извършването на масажи, вземане на горещи бани и душове, различните видове Спа процедури и т.н.

През 2007 година в Добринище врати отваря минерален плаж. Към плажа се изгражда басейн с олимпийски размери с минерална вода, ресторант и бар.

Вижте коментари за Добринище – термални извори и Спа процедури

Хотели в близост

къща за гости Парапунови
Добринище • Цена на човек: 15 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Гърбеви
Добринище • Цена на човек: 30 - 35 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Бизева къща
Банско • Цена на човек: 28.3 - 60 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, безплатен интернет
виж още хотели

Коментари за Добринище – термални извори и Спа процедури


Забележителности в близост

връх Вихрен
област Благоевград
Национален парк Пирин
област Благоевград
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.