Вършец

Вършец е китно и малко градче, разпростряло се в обятията на Стара планина и запазило в себе си уникалността и великолепието на природата, която го заобикаля.

Селището се намира в Северозападна България и е разположено в подножието на връх Тодорини кукли. Благоприятно местоположение и природни дадености на Вършец са предпоставка за развитието му като климатичен курорт, прочут с чудатите свойства на минерална вода, която блика в района и мек планински климат, който осигурява всички необходими предпоставки за извършването на ефективно балнеолечение и профилактика. Вършец разполага с отлична курортна база и престижни хотели със собствени Спа центрове.

Доказателство за това, че лековитите термални извори са привличали още в дълбока древност различни народи в този район, заради вълшебните си свойства, са  откритите руини от римски бани, където хората са се отдавали на блаженото въздействие на водата и са намирали цяр за различни здравословни проблеми.

Температурата на изворите варира между 36 и 38 градуса, с общ дебит от 15 л. в секунда. По химичен състав се характеризира  със слаба минерализация, бистра, без цвят и мирис. Водата е подходяща за лечение на сърдечно-съдови заболявания, чернодробни болести и проблеми на периферната нервна система.

В градчето има достатъчно добри условия за прекарването на една прекрасна почивка, с цел лекуване на здравословен проблем или изкарването на незабравим Спа уикенд. Наличието на реномирани Спа центрове и лечебни заведения гарантират, че тук ще откриете лек за своите болки и ще дарите  със здраве и енергия тялото си.

Тук, сред природата и свежия въздух ще имате достатъчно време да си отпочинете добре и да се заредите с положително настроение . Допълнително сила и красота ще черпите от вълшебната минерална вода, която ще ви накара да се почувствате по-млади и ще ви освободи  от стреса и напрежението.  

Насладете се на няколко незабравими дни, именно във Вършец и ще се влюбите в това място!

Какво интересно в района на Вършец?

  • Градски исторически музей (Вършец)
  • Въжен парк Вършец - близо до Вършец
  • Екопътека Иванчова поляна - близо до Вършец
  • Клисурски манастир Св. Св. Кирил и Методий - близо до Вършец
  • Язовир Среченска бара - близо до Вършец
  • Етнографски музей (Берковица)
  • Къща музей „Иван Вазов“ (Берковица)
  • Екопътека Хайдушки водопади - близо до Берковица
  • Екопътека Планинарство за начинаещи - близо до Враца
  • Пещера Леденика - близо до Враца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *