Плаж Бяла

С общ рейтинг от 7.6, Плаж Бяла се нарежда на 16 място от всички плажове по Северното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Бяла го правят подходящ за спокоен отдих, възрастни, семеен отдих, водни спортове.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.6/10
Удобства
6.1/10
Чистота
4/10
Бряг
4.9/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Бяла

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: малък плаж
Бряг: златист пясък
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно
Посещаемост: умерено в пик сезона
Подходящи активности: съп сърфинг, кайт и уиндсърфинг

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Град Бяла е красив и очарователен летен курорт, който предлага възможност на своите посетители да прекарат няколко релаксиращи дни на българското крайбрежие със своите близки и приятели. Красивата природа в района и очарователното море определят Бяла като едно от най-желаните места за семейна почивка. Обширната плажна ивица е съчетание от прохладна широколистна гора, златисти пясъци и чудесни условия за пълноценен релакс. По морския бряг се редят удивителни гледки на високи скали, малки заливи и пясъчни дюни. Дойдете ли тук веднъж, ще се завръщате всяка година отново и отново.

Ако търсите подходяща за семейства плажна дестинация на Северното Черноморие, то плажът на Бяла е подходящ избор. Самият плаж е дълъг и пясъчен, ограден с живописна скала. Обширната плажна ивица е разделена на два плажа устроени с различен приоритет. Докато южния плаж на Бяла се поддържа в естествен вид и обособен за изцяло свободно ползване с минимум удобства, централният плаж Бяла (в северния край) предоставя на посетителите всички необходими удобства и мерки за безопасност.

Плажът е лесно достъпен пеш или с автомобил и на място има изграден удобен паркинг. След като стигнете до плажа, ще забележите оживената атмосфера, с много семейства, които се наслаждават на вълните и строят пясъчни замъци.

На централния плажа на Бяла ще откриете хубави заведения и барове, където ще намерите спасение от силните слънчеви лъчи. За безопасността на хората се грижат спасители, което е една предпоставка да дойдете тук с децата си, които със сигурност ще се зарадват на възможността да ползват наличната на място водна пързалка.

Разбира се, освен платената зона с чадъри и шезлонги на централния плаж Бяла е осигурена възможност и за свободно ползване на плажа в съответствие с нормативните изисквания, но през пик сезона тя бързо се запълва, така че ако предпочитате по спокойна атмосфера по-добре да се насочите към южния плаж на Бяла.

За по-активните туристи има възможност за практикуване на различни водни спортове като каяк, съп сърфинг или уинд сърфинг.

Уникални места в района на Бяла, които бихте могли да разгледате са местността Белите скали. Те са известни с това, че там се наблюдава границата между креда и терциер. Друго чудесно кътче е плаж Кара дере, който привлича любителите на природата и спането под открито небе. Плаж Кара дере е диво и усамотено място, до което се стига трудно, но пък красотата му е несравнима.

Местността Черни нос-Канарата е още едно удивително място за посещение. Там гората и морето буквално са разделени от плажната ивица. Възможностите за туризъм в района на Бяла са безкрайни. Къде ще отидете и какво ще разгледате зависи изцяло от вашите вкусове.

Какво интересно в района на Плаж Бяла?

  • Екопътека Калето - близо до Обзор
  • Зоокът Горица - близо до Бяла
  • Резерват Камчия - площ 850 ха - близо до к.к.Камчия

Снимки от плаж Бяла

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *