Плаж Фичоза /Ветеран/

Плаж Фичоза е една от неурбанизираните плажни ивици намиращи се по крайбрежието на юг от Варна. Тя се простира на над 2 километра от квартал Галата до местността Прибой, разделена със скалист бряг от плаж Галата (на север) и плаж Ракитника (на юг).

плаж Фичоза

С общ рейтинг от 7.6, Плаж Фичоза /Ветеран/ се нарежда на 20 място от всички плажове по Северното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Фичоза /Ветеран/ го правят подходящ за спокоен отдих, нудисти.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.6/10
Удобства
3.7/10
Чистота
5/10
Бряг
7/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Фичоза /Ветеран/

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж, тясна ивица
Бряг: златист пясък
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Достъпът до плаж Фичоза е лесен с кола, по път откъм хижа Ветеран, където може да почивате в комплекса от бунгала и да са насладите на на морски специалитети в близките заведения. Трябва да имате предвид, обаче че в района няма да намерите обособени парко места, а достъпът към ивицата е по стълби без изградена рампа за колички. Към плажа има осигурени спасители и периодично почистване, но в по-голямата си част ивицата е неохраняема и в естествен вид.

Плажът може да бъде разделен на две зони – Ветеран на север и Фичоза на юг. Зоната Ветеран е с плитки води и е идеална за гмуркачи, докато пясъкът крие различни морски съкровища за колекционери. В зоната Фичоза широката ивица и плоското дъно предлагат по-дълбоки води, а високият бряг с горска растителност осигурява сянка следобед, което го прави идеално място за почивка и наслада на безплатен концерт на насекомите цигани, скрити в дърветата.

По-голямата част от плажната ивица е с едър пясък, на места каменист с черупки от миди, така че ходенето бос може да бъде неприятно. Естествената красота на плажа го правят притегателна дестинация за любителите на натуралните преживявания, така че тук е обичайно да видите включително нудисти.

Като цяло, този плаж е фантастично място за посещение, с различни зони, отговарящи на различни предпочитания. Така че стягайте плажните принадлежности и отидете да се насладете на красивите води и природа на този прекрасен плаж,

Какво интересно в района на Плаж Фичоза /Ветеран/?

  • Музей за история на Варна
  • Музей за нова история (Варна)
  • Музей на медицината (Варна)
  • Военноморски музей
  • Римски терми - Варна - близо до Варна
  • Варненски аквариум
  • Аквариум - Варна - близо до Варна
  • Планетариум "Николай Коперник" - близо до Варна
  • Етнографски музей (Варна)
  • Музей на Възраждането (Варна)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *