Плаж Галата, Варна

Плаж Галата

На юг от нос Галата, в края на град Варна, ще намерите една от най-красивите плажни дестинации в района. За разлика от останалите плажни заливи край Варна, тук няма да откриете обичайните за черноморския град хотелски комплекси, заведения и търговски обекти. Плажът е уникален с това, че е напълно безлюден и е запазил очарованието на девствената си природа и бистри морски води. Причина за това е стръмният скалист склон, който дели плажната ивица от най-близката крайбрежна улица.

За да стигнете до плажа, ще трябва да преодолеете значителен брой стъпала откъм нос Галата или да извървите близо километър по пътека през гористата местност откъм съседния плаж Фичоза. Ако обаче сте любител на по-дивите плажове, това усилие ще бъде възнаградено от естествената красота на дългата над километър плажна ивица. Плажът е обграден от високи скали, които са опасали целия бряг и му придават великолепен вид.

Въпреки че няма да можете да видите града от плажа, ще можете да се насладите на спокойната гледка на преминаващите корабите на хоризонта. Плажната ивица е с изцяло източно изложение, което означава, че слънцето се скрива още в късния следобед зад високия скалист склон.

Ако решите да отскочите до плаж Галата няма да останете разочаровани, ако за вас приоритет са тишината и усамотението. На близо няма ресторанти и заведения и затова ще трябва да носите със себе си всичко, което ви е необходимо – нещо за хапване, вода, чадър и т.н. Плажната ивица не се охранява, затова ако сте с деца трябва да сте внимателни и да не отделяте очи от тях.

С общ рейтинг от 7.2, Плаж Галата Варна се нарежда на 25 място от всички плажове по Северното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Галата Варна го правят подходящ за спокоен отдих.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.2/10
Удобства
0.5/10
Чистота
4/10
Бряг
7/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Галата Варна

Разположение: естествена среда, трудно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно
Посещаемост: умерено в пик сезона
Подходящи активности: гмуркане

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Плаж Галата е чудесен за риболов, бране на миди и къмпингуване. Също така бихте могли да се гмуркате и опознавате чудатостите на морското дъно. Ако търсите пълно уединение, насочете се към южната част на плажа. Там ще намерите скалист район с естествени заливи, които са идеални за тези, които искат да избягат от тълпите. В тази част на плажа е обичайно да срещнете любители на натуралните изживявания и плажния нудизъм, опънали палатки и шатри край скалите, в желание да се откъснат от суетата на ежедневието.

Като цяло плаж Галата е красива и спокойна дестинация, която е идеална за любителите на природата и тези, които са готови за малко физическо предизвикателство.

Какво интересно в района на Плаж Галата, Варна?

  • Музей за история на Варна
  • Музей за нова история (Варна)
  • Музей на медицината (Варна)
  • Военноморски музей
  • Варненски аквариум
  • Аквариум - Варна - близо до Варна
  • Римски терми - Варна - близо до Варна
  • Планетариум "Николай Коперник" - близо до Варна
  • Етнографски музей (Варна)
  • Музей на Възраждането (Варна)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *