Беркина могила – Рибарица - ски писти и условия

Беркина могила – Рибарица

Рибарица е живописно и симпатично селце, прочуто с приказната си природа и чудесни условия за каране на ски и сноуборд. Рибарица е един от най-динамично развиващите се планински курорти в България, с възможност за практикуване на туризъм през цялата година. Селцето е сгушено с подножието на Тетевенския Балкан и се намира на 12 км. от град Тетевен и на 138 км. от София. Част от вдъхновяващия пейзаж са китните къщички, накацали по склоновете на планина, величествените хълмове, покрити с буйна растителност и огромните поля, част от чара на Тетевенския Балкан. В близост се ширят тучните поляни на Национален парк „Централен Балкан“ и прелестите на биосферния резерват „Царичина“.

През зимният сезон Рибарица става особено атрактивна за любителите на ските и професионалните скиори. В местността „Беркина могила“ е разположена ски писта, чиято дължина е 1 км. Пистата е разделена на бърз и бавен участък и се обслужва от паничков влек. Там има изграден и ски гардероб, от където можете да вземете екипировка под наем. На ваше разположение има професионален ски инструктор. Трасето се поддържа в отлично състояние и се обработва ежедневно, докато трае зимният туристически сезон.

До пистата се намира и чайна, която побира до 80 човека и се открояват спиращи дъха гледки към цялата околност.

Възможностите за настаняване в Рибарица са много. В селцето ще откриете разнообразие от големи комплекси, малки семейни хотели и къщи за гости. Има приятни ресторанти, където да опитате типични местни ястия. През почивката си освен да се отдадете на любимият си зимен спорт ските, можете да направите и опознавателна обиколка на региона. Рибарица има интересни места за посещения, които ще ви разкрият повече за бита и културата на жителите на селцето. Град Тетевен също има доста интригуващи исторически и културни забележителности, които да разгледате. Нека не забравяме и множеството природни феномени, които само очакват да бъдат преоткрити от вас.

Вижте коментари за Беркина могила – Рибарица

Хотели в близост

семеен хотел Планински рай
с.Шипково • Цена на човек: 22 - 32.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, нощувка, паркинг, туристическа застраховка, курортна такса, Wi Fi
хотел Дива
с.Чифлик • Цена на човек: 48 - 55 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, ползване на външен басейн с топла минерална вода, денонощно охраняем паркинг, интернет
къща за гости Боримечкова къща
Копривщица • Цена на човек: 25 - 30 лв
Включва нощувка, туристическа такса
къща за гости Маврудиева къща
Копривщица • Цена на човек: 23.3 - 30 лв
Включва нощувка
Кривиралчева къща
Копривщица • Цена на човек: 20 - 40 лв
Включва нощувка, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за Беркина могила – Рибарица


Забележителности в близост

Клисура
област София
Гложенски манастир
област Ловеч
Копривщица
област София
пещера Съева дупка
област Ловеч
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.