Боровец - ски писти и условия

Боровец

Боровец е един от най-известните и реномирани планински курорти в България. Неговата известност не се ограничава само в страната ни – за отличните условия за практикуване на туризъм в Боровец са чували в цяла Европа. Добре оборудваната курортна база, красивата природа, уютните хотели и перфектните възможности за каране на ски, превръщат Боровец в отправна точка за българи и чужденци.

Боровец е най-големият и най-старият сред планинските курорти в България. Построен е на 1350 метра надморска височина и е разположен в полите на Рила. Заобиколен е от гъсти борови гори и живописни хълмове, а над него се издига величественият връх Мусала (2925 м.).

Боровец се намира на 73 км. от София и на 10 км. от Самоков.

В курорта всеки ще открие една модерно изградена база, с елитни хотели, множество ресторанти и клубове и може би най-важното нещо, което го определят като престижен зимен курорт – съвкупността от отлично поддържани ски писти и лифтове по склоновете на Рила планина.

Пистите в курорта са подходящи за практикуването на различни видове ски спортове като алпийски ски, скокове и биатлон. За пистите и лифтовете се полагат ежедневни грижи. Трасетата се обработват със специални машини, за да може посетителите на курорта да изпитат максимално удоволствие от зимната си почивка. Монтираните съвременни оръдия за сняг се грижат за добрата дебелина на снежната покривка, която се задържа от ноември до май. Пистите са с различно ниво на трудност, което означава, че там могат да карат ски,както начинаещите в този спорт, така и професионалните скиори. След като през 2003 година в курорта бе поставено осветление по трасетата, се създадоха прекрасни условия и за нощно каране на ски.

Общата дължина на ски пистите е 58 км., като най-дългата сред тях е 12 км. Някои от по-известните трасета са Ястребец, Маркуджици, Ситняково и Мартинови бараки. За удобството и комфорта на посетителите в Боровец се грижи мрежата от 14 влека, 3 седалкови лифта и 1 кабинков лифт. В по-високите части на Рила, където се намира ски центърът Маркуджик, снегът се задържа с дебелина повече от 2 метра, а това осигурява екстремни изживявания за професионалните скиори.

карта на Боровец

Вижте коментари за Боровец

Хотели в близост

къщи за гости Свети Никола
Самоков • Цена на човек: 45 - 90 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, ползване на басейн, чадър, шезлонг, барбекю, маса за тенис, дартс и федербал
хотел Виа Лакус
Сапарева баня • Цена на човек: 22.5 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, ощзакуска на блок-маса, ползване на СПА-зона, ползване на зона за релакс и игри, полздване на външен
къща за гости Лазов
Сапарева баня • Цена на човек: 20 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, Условия за самостоятелно приготвяне на храна и консумирането и!
квартири Уют
Сапарева баня • Цена на човек: 25 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Мурите
Сапарева баня • Цена на човек: 15 - 20 лв
Включва нощувка, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за Боровец


Забележителности в близост

връх Мусала
област София
Национален парк Рила
област София
Седемте рилски езера
област Кюстендил
водопад Рилска скакавица
област Кюстендил
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.