Картала - ски писти и условия

Ски курорт Картала намиращ се само на 27 километра източно от Благоевград създава идеални условия за всички любители на зимните спортове. Голямото разнообразие на обширни и отлично поддържани ски писти, съвременният 6-местен кабинков лифт и местата за настаняване около него го превръщат в един от най-привлекателните ски курорти в България.

Цени за сезон 2023/2024: 20лв двупосочен билет за възрастни, 15лв двупосочен билет за деца от 7г до 12г.

Открит през 2009 година, ски центърът Картала предлага отлични възможности за всички скиори и сноубордисти. Тук можете да се насладите на атрактивни ски писти, разполагащи с оборудван ски гардероб и ски училище за хора на всяко ниво – от начинаещи до напреднали. В курорта работи също и малък учебен влек за начинаещите скиори и сноубордисти, както и ски влек тип „паничка“ за по-опитните скиори, който ви изкачва до средата на пистата.

С помощта на шестместния кабинков лифт, който започва от последния етаж на хотелския комплекс „Картала“, можете да стигнете до върха на ски пистата. Горната станция на лифта се намира на височина от 2 350 метра над морското равнище, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към Пирин и Рила.

Невероятни гледки и туристически маршрути

Освен ски пистите, Картала предоставя и възможност за наслаждаване на удивителни гледки към Рила планината. Няма по-добро място за релаксация след цял ден на ски, отколкото в един от местните ресторани или хотели с изглед към планината. Зимната приказка на Картала е допълнена от заснежените връхове и чистия въздух. През летните месеци, този регион служи като отправна точка за разнообразни туристически маршрути в Рила планината, които водят до известни природни забележителности.

Ски курортът Картала край Благоевград предоставя всичко, от което се нуждаете за идеалната зимна почивка. Независимо дали сте семейство, двойка или приятели, тук ще откриете всичко, от което се нуждаете за една незабравима зимна почивка.

Ако се интересувате от текущото състояние на пистите, тук ще откриете няколко лайв стрийма от горна и начална станция, както и от лифта.

Ски курорт Картала

План на ски пистите в Картала

Карта ски курорт Картала

Снимки от Картала

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *