Ком-Берковица - ски писти и условия

На 15 км. от град Берковица, точно под връх Ком, в полите на Стара планина се е сгушило малко и китно курортно селище, което ще ви грабне с неугледната си природа, спокойствието на района и свежия планински въздух. Тук има чудесни условия за практикуването на зимни спортове, далече от шума и навалицата в големите зимни курорти. В курорта пистите не са претъпкани и няма голямо струпване на хора. До селището се стига посредством асфалтиран път, който редовно се почиства през студените месеци.

Местността е особено живописна, което ще ви доставя голямо удоволствие, докато практикувате любите си зимни спортове. Снежната покривка се задържа стабилна през цялата зима, а средната годишна температура е 11 градуса. Това предоставя отлични условия за практикуването на зимен туризъм, ски-спускане, слалом и бягане. Комплекс „Ком“ е изходна точка за редица туристически маршрути, където човек може отблизо да се докосне до най-съкровените тайни на планината и да се почувства по-близо до природата.

Ком-Берковица разполага с добре поддържана и ежедневно обработвана алпийска писта с дължина от 1.5 км. Началото й е белязано от връх Малък Ком, извисяващ се на почти 1960м. надморска височина. Пистата е снабдена с един влек от типа „котва“, а също така разполага и с детски влек. Общата дължина на влека е 800 м.

Освен карането на ски и сноуборд, тук има отлични условия за изживяването и на редица екстремни приключения, като полети с парапланер и скално катерене.

Настаняване се предлага в обновената хижа Ком, намираща се на 1640 м. надморска височина. В хижата могат да отседнат до 120 души, като има изграден ресторант, туристическа кухня и столова.

Без съмнение тук ви очакват много хубави и незабравими моменти, които ще помните дълго време. Това малко курортно селище е чудесно място да се отдадете на тиха и спокойна почивка, която да я съчетаете с уникалната тръпка и емоции от карането на ски и сноуборд.

Какво интересно в района на Ком-Берковица?

  • Резерват Горната кория - площ 161 ха - близо до Берковица
  • Връх Ком - височина 2016 м. - връх в Стара планина
  • Екопътека Хайдушки водопади - близо до Берковица
  • Къща музей „Иван Вазов“ (Берковица)
  • Етнографски музей (Берковица)
  • Клисурски манастир Св. Св. Кирил и Методий - близо до Вършец
  • Язовир Среченска бара - близо до Вършец
  • Градски исторически музей (Вършец)
  • Въжен парк Вършец - близо до Вършец
  • Екопътека Иванчова поляна - близо до Вършец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *