Паничище - ски писти и условия

Паничище

Паничище е живописно селце, разположено в Южна България, в област Кюстендил и успешно развиващо се като ски курорт. Паничище е сгушено сред красивите и вековни гори на планината Рила и е заобиколено от прекрасни планински пейзажи и романтични гледки.

В селцето има отлични условия за практикуване на туризъм през цялата година. Курортна му база е добре изградена, а възможностите, с които посетителите да разнообразят почивката си са изключително много –разглеждане на атракциите и историческите обекти в близко разположените градчета, отдаване на селски и екотуризъм, на пешеходен туризъм и дълги преходи в планината, каране на ски и т.н. В царството на Рила планина и нейните несметни красоти ще се потопите чрез маркираните туристически пътеки, които започват от Паничище и достигат до хижите Скакавица, Лозан, Вада и Седемте рилски езера.

Паничище е малък и уютен планински курорт, където има всички необходими предпоставки за приятното изкарване на зимната почивка. Спокойствието на района, тихата обстановка, поддържаните писти и всички съвременни удобства, с които разполага, го правят атрактивен за хора, които искат да избягат от големи планински курорти и да си починат пълноценна, практикувайки любимия си зимен спорт.

Паничище се извисява на 1350 м. надморска височина и има отлични условия за каране на ски и ски алпийски дисциплини от начинаещи и от професионалисти. Пистата Бекяра е с дължина от 470 м. и разполага в влек, който може да превозва до 280 души на час. Другата писта Аджена, която е дълга около 400м. е оборудвана с влек с капацитет 250 души на час, като разполага и с влек за деца. В Паничище има изградено и трасе за крос-кънтри. До хижа „Пионерска“ трасето е около 400 м., а влекът е с капацитет 350 души на час. До хижата Рилски езера пистата е най-дълго – 950 метра, като разполага с влек, който може да превози 700 души на час.

В базите в Паничище се предлага ски екипировка под наем и обучение от квалифицирани инструктори.

В курорта ще намерите отлично поддържани ски писти, приятна обстановка и всичко необходимо, за да си прекарате страхотна почивка в планината.

Вижте коментари за Паничище

Хотели в близост

хотел Виа Лакус
Сапарева баня • Цена на човек: 22.5 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, ощзакуска на блок-маса, ползване на СПА-зона, ползване на зона за релакс и игри, полздване на външен
къща за гости Лазов
Сапарева баня • Цена на човек: 20 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, Условия за самостоятелно приготвяне на храна и консумирането и!
квартири Уют
Сапарева баня • Цена на човек: 25 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Мурите
Сапарева баня • Цена на човек: 15 - 20 лв
Включва нощувка, туристическа такса
къщи за гости Свети Никола
Самоков • Цена на човек: 45 - 90 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, ползване на басейн, чадър, шезлонг, барбекю, маса за тенис, дартс и федербал
виж още хотели

Коментари за Паничище


Забележителности в близост

водопад Рилска скакавица
област Кюстендил
Седемте рилски езера
област Кюстендил
Рилски манастир ЮНЕСКО
област Кюстендил
връх Мусала
област София
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.