Белмекен - ски писти и условия

Белмекен

Ако сте от хората, които не обичат претъпканите курорти и не могат да си починат пълноценно, когато около тях има навалица от хора, то планинският комплекс Белмекен е чудесно решение за вас.

Белмекен ще ви предостави тишината и спокойствието за които жадувате цяла година и ще ви подари прекрасни дни по време на зимната ви почивка. Тук няма да бъдете лишени от всякакви съвременни удобства и ще имате прекрасния шанс да практикувате любимите си зимни спортове.

С името Белмекен се именуват няколко обекта в Рила – връх, хижа, язовир и спортна база. Ние ще ви запознаем със спортната база и отличните условия, които ви предостави да изживеете незабравими мигове в планината, сред приказна природа и свеж въздух.

Националната спортна база „Белмекен“ отстои на 140 км. югоизточно от София и се извисява на 2050 м. надморска височина. Това място привлича както любителите на спорта и на красивата природа, така и семейства с деца, които търсят спокойно кътче за отдих.

От 1967 до 1988 година в комплекса са се подготвяли основно български и немски спортисти от бившата ГДР за различни видове спорт. Днес в Белмекен има перфектни условия за съвременна подготовка на спортистите. Има изградена зала за борба, за бокс, тежка атлетика, лекоатлетическа писта, фитнес-център и т.н.

Освен това разполага с модерна и добре поддържана ски писта, която е подходяща и за начинаещи и за напреднали. От базата можете да си наемете необходимата екипировка за ски и да се възползвате от помощта на професионален ски инструктор.

В близост до спортния комплекс е разположен и живописният язовир Белмекен. Водите му са кристално чисти и бистри, а високите хълмове покрити с буйна зелена растителност по чудесен начин се съчетават със сините води на язовира. Районът е изключително подходящ за разходки и пикници сред природата.

В селцето Сестримо интерес представлява параклисът Света Петка, който е разположен в скалиста местност над селището. Макар че храмът се намира на високо и доста опасно място, хората и до днес продължават да го посещават.

Подарете си релаксираща почивка в планината, а избирайки комплекса Белмекен определено няма да съжалявате!

Вижте коментари за Белмекен

Хотели в близост

хотел Ив
Велинград • Цена на човек: 29.8 - 49 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, Паркинг, WiFi
вили Петя
Цигов чарк • Цена на човек: 13.8 - 22.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, ползване на детски кът,напълно оборудвана механа и барбекю
семеен хотел Лидия
Цигов чарк • Цена на човек: 25 - 50 лв
Включва нощувка, туристическа такса, ползване на кухня, хол и трапезария, паркинг
вила Кълвачеви
Цигов чарк • Цена на човек: 22 - 40 лв
Включва нощувка, туристическа такса, Гостите могат да ползват кухня,хол,трапезария,топло външно джакузи
хотел Етерно
Цигов чарк • Цена на човек: 37.5 - 70 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
виж още хотели

Коментари за Белмекен


Забележителности в близост

връх Мусала
област София
Национален парк Рила
област София
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.