Плаж Силистар

С общ рейтинг от 8.1, Плаж Силистар се нарежда на 24 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Силистар го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих, къмпинг.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8.1/10
Удобства
7.2/10
Чистота
6.5/10
Бряг
7/10
Вода
7.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Природни условия и характеристика на Плаж Силистар

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък, скали
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона

Силистар е един от най-красивите и спокойни плажове по българското Черноморие. Той е отдалечен на 1 км. от пътя, който свързва Резово и Синеморец и е разположен в едноименната защитена местност, която пък е включена в територията на природен парк Странджа.

Районът е обявен за защитена местност през 1992 г. и поради тази причина не е застроен, както повечето плажове по морето. В местността Силистар живеят редица защитени животински видове като лешояд, черен щъркел, кълвач,гълъб хралупар и др.

За щастие и до ден днешен Силистар е запазил своето очарование и естествена красота. Въпреки че през последните години популярността му значителна нарасна и започна да привлича все повече любители на природата и тихите кътчета, Силистар продължава да бъде уникално място за плажуване. Трудно е да се устои на този красив плаж, който е с дължина от 1 км. Водата е бистра и плитка, а пясъкът мек и чист. В близост има скали, които са идеални за гмуркане, а гората достига до самата плажна ивица.

За по-голямото удобство на туристите има изградено малко заведение, откъдето да си купите напитки за освежаване. Освен това има платени чадъри и построени дървени шатри, които са чудесен вариант за големи компании. Осигурен е и платен паркинг.

Не далеч от Силистар са разположени и други места за събиране на тен като плаж Листи, плаж Липите, плаж на устиетo на река Велека.

Само на 5 км. от Силистар се намира прекрасното курортно селище Синеморец, предоставящо отлични условия за туризъм на хората, за които почивката значи спокойствие,тишина и уединение. В курортното селище ще откриете също страхотни плажове и великолепна природа, както и уютни хотели и ресторанти на изгодни цени. В околността могат да се разгледат красиви скални образувания, живописни заливчета и исторически забележителности.

Другото населено място не далеч от плаж Силистар е село Резово, което също е подходяща дестинация за летен туризъм. Една доста интересна атракция там е конната база, където собствениците предлагат разходки на кон по крайбрежието и в полите на Странджа планина. Това със сигурност ще бъде интересно преживяване за вас, ако досега не сте го правили.

Подходящи места за посещения в района на Резово са природният феномен Беглик Таш (на 38 км. от Резово) и река Велека (на 6 км. от селцето ).

В селцето се предлага настаняване в къщи за гости, а цените са значително по-ниски в сравнение с другите морски курорти. През лятото работят няколко бара и заведения, а рибарският ресторант работи през цялата година.

Какво интересно в района на Плаж Силистар?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *