плаж Крайморие

плаж Крайморие

Крайморие е малко курортно селище и квартал на град Бургас. Намира се в красивия залив Ченгене скеле и отстои на 10 км. от центъра на Бургас. До там има редовна автобусна линия. Крайморие има уникално местоположение, тъй като районът е богат на природни дадености и забележителности, които влизат в рамките на защитените зони Узунгерен, Пода и Ченгене скеле. Ако посетите това местенце ще имате възможността да се радвате и на удивителната красота на Странджа планина.

Плажът на Крайморие е нещото, което привлича най-много туристите. Пясъкът е мек, златист и без камъни. Самата плажна ивица е дълга, но за сметка на това е тясна. Водата е плитка, а морското дъно е полегато и без драстични промени на дълбочината. Във водата обаче има доста камъни и трябва да бъдете внимателни. Една част от плажа се охранява, като именно там се предлагат платени шезлонги и чадъри.
Плажът Крайморие е тих и спокоен. Поради тази причина се посещава предимно от семейства деца.
В околностите на Крайморие са изградени къмпинг, заведения за хранене, магазини, барове и семейни хотели. Осигурен е и безплатен паркинг.

Местата, които си заслужава да бъдат посетени в района са доста. Едно от тях е големият морски град Бургас, който ще ви подкани да се разходите из центъра, да намерите прохлада в Морската градина, а защо не и да седнете в някое от заведенията на плажа. Хубаво би било, ако можете да отскочите и до Несебър и Созопол, където ще се запознаете с историята и миналото на тези земи. Там има множество останки на стари църкви, антични сгради и крепостните стени, които някога са опасвали древните селища. Плажовете в Несебър и Созопол са добре поддържани и предлагат разнообразие от възможности за забавления.

Ако решите да изкарате тази година почивката си на Южното Черноморие, няма да ви се налага да скучаете и ще намерите всичко,от което имате нужда!

Вижте коментари за плаж Крайморие

Хотели в близост

хотел Булаир
Бургас • Цена на човек: 34.5 - 69 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
хотел Драма
Бургас • Цена на човек: 32 - 58 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
хотел Свети Илия
Бургас • Цена на човек: 20 - 70 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, сауна джакузи интернет паркинг
хотел Сити
Бургас • Цена на човек: 22.3 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
вила Софиа
Черноморец • Цена на човек: 16.7 - 16.7 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за плаж Крайморие


Забележителности в близост

Созопол - стария град
област Бургас
Резерват Ропотамо
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.