Говедарци - ски писти и условия

Село Говедарци е едно удивително кътче от България, разположено на 20 км. от известния ски курорт Боровец. Селцето се е разпростряло в полите на Рила планина, в непосредствена близост до река Черни Искър. Невероятни природни картини и пейзажи се открояват от селцето. Не далеч се намира исполинът Мальовица и Мальовишката долина, които предоставят възможности за уникални и незабравими преживявания.

Районът около Говедарци е богат на природни забележителности, а това е предпоставка за развитието на пешеходен и еко туризъм. През зимата тук има отлични условия за каране на ски, поради алпийския терен на местността и голямата надморска височина.

Много хора предпочитат да отседнат в Говедарци по време на своята зимна почивка, за да избегнат тълпите от туристи в планинския комплекс Боровец. Това дава шанс на посетителите да се възползват от модерните и добре оборудвани ски писти в Боровец, но след това могат да насладят на пълна тишина и спокойствие в Говедарци и да релаксират пълноценно след активното спортуване.

Само на 2 км. от Говедарци има изградено ски трасе с дължина от 1.5 км. Пистата се намира в близост до хижа Мечит. Снабдена е с Помагалски влек, който е дълъг 1300 м., както и с детски влек с 250 м. дължина. Пистата разполага със ски гардероб, от който можете да си вземете екипировка под наем. Има също така и чайна, разкриваща прекрасни панорамни гледки към околността.

Курортното селце разполага с общо три ски писти, които се обслужват от няколко влека и се обработват със специална техника.

Селцето е отправна точка и за туристически маршрути водещи към хижа Вада 2, хижа Мечит, хижа Ловна и планинска школа Мальовица. През хижа Вада 2 има път, който отвежда до Седемте рилски езера и Рилския манастир. Интересни за разглеждане са местностите Изворово и Мечкарица,където са намерени древни исторически паметници, като църкви и параклиси.

Със сигурност в Говедарци ще изкарате прекрасна почивка в планината!

Какво интересно в района на Говедарци?

  • Връх Будачки камък - височина 2447 м. - връх в Рила
  • Връх Малък Мечит - височина 2535 м. - връх в Рила
  • Връх Голям Мечит - височина 2568 м. - връх в Рила
  • Езеро Йозола  - близо до Боровец
  • Лопушки езера  - 3 езера - близо до Самоков
  • Лопушки връх - височина 2698 м. - връх в Рила
  • Връх Малка Попова капа - височина 2180 м. - връх в Рила
  • Връх Ястребец - височина 2369 м. - връх в Рила
  • Йончево езеро - близо до Сапарева баня
  • Централен рилски резерват - площ 12394 ха - близо до Самоков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *