Вършец – минерални извори и балнеолечение

Вършец – минерални извори и балнеолечение

Вършец е китно и малко градче, разпростряло се в обятията на Стара планина и запазило в себе си уникалността и великолепието на природата, която го заобикаля.

Селището се намира в Северозападна България и е разположено в подножието на връх Тодорини кукли. Благоприятно местоположение и природни дадености на Вършец са предпоставка за развитието му като климатичен курорт, прочут с чудатите свойства на минерална вода, която блика в района и мек планински климат, който осигурява всички необходими предпоставки за извършването на ефективно балнеолечение и профилактика. Вършец разполага с отлична курортна база и престижни хотели със собствени Спа центрове.

Доказателство за това, че лековитите термални извори са привличали още в дълбока древност различни народи в този район, заради вълшебните си свойства, са откритите руини от римски бани, където хората са се отдавали на блаженото въздействие на водата и са намирали цяр за различни здравословни проблеми.

Температурата на изворите варира между 36 и 38 градуса, с общ дебит от 15 л. в секунда. По химичен състав се характеризира със слаба минерализация, бистра, без цвят и мирис. Водата е подходяща за лечение на сърдечно-съдови заболявания, чернодробни болести и проблеми на периферната нервна система.

В градчето има достатъчно добри условия за прекарването на една прекрасна почивка, с цел лекуване на здравословен проблем или изкарването на незабравим Спа уикенд. Наличието на реномирани Спа центрове и лечебни заведения гарантират, че тук ще откриете лек за своите болки и ще дарите със здраве и енергия тялото си.

Тук, сред природата и свежия въздух ще имате достатъчно време да си отпочинете добре и да се заредите с положително настроение . Допълнително сила и красота ще черпите от вълшебната минерална вода, която ще ви накара да се почувствате по-млади и ще ви освободи от стреса и напрежението.

Насладете се на няколко незабравими дни, именно във Вършец и ще се влюбите в това място!

Вижте коментари за Вършец – минерални извори и балнеолечение

Хотели в близост

стаи за гости София хаус
София - център • Цена на човек: 6.7 - 55 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
пансион ИзиХотел София
София • Цена на човек: 26.5 - 31.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, Цените са на стая. Максимално настаняване - двама гости.
семеен хотел Зора
София • Цена на човек: 30 - 50 лв
Включва нощувка
хотел Витошко лале
София - Драгалевци • Цена на човек: 50 - 100 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
семеен хотел Диана
София - Драгалевци • Цена на човек: 26 - 65 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за Вършец – минерални извори и балнеолечение


Забележителности в близост

пещера Леденика
област Враца
Ждрело Вратцата
област Враца
Кулата на мешчиите
област Враца
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.