Плаж Поморие централен

Разположен на живописното черноморско крайбрежие на България, Поморие е оживена туристическа дестинация и уелнес център. Централният плаж на град Поморие е едно доста посещавано място. Сигурно ще ви направи впечатление, че през лятото цялата плажна ивица е пълна с хора, които също като вас са отишли там, за да отмарят и събират тен.

С общ рейтинг от 8, Плаж Поморие централен се нарежда на 29 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Поморие централен го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8/10
Удобства
7.2/10
Чистота
7/10
Бряг
6.2/10
Вода
7.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Поморие централен

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: кайт и уиндсърфинг

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Тъй като през последните няколко години градът стана все по-популярна туристическа дестинация, потокът от посетители също се е увеличил значително.

Едно от най-любимите занимания на хората, отмарящи на плажа е да си вземат студено питие и да се изпънат на шезлонг или хавлия. Други пък предпочитат да си вземат водно колело под наем и да си направят кратка разходка в морето. Плажната ивица е дълга около 5 км., а на широчина достига приблизително 30 м. Пясъкът по плажа е едър и има тъмен цвят, но това се дължи на високото съдържание на желязо и манган. Заради тъмния си цвят пясъкът се нагрява много бързо, а по този начин придобивате по-бързо бронзов тен.

На плажа има охраняема и неохраняема зона. Охраняемата зона е добре уредена, чиста и подредена, докато другата не се поддържа, но пък ако предпочитате да се настаните на тишина и спокойствие, може да видите дали ще ви харесат условията там.

Близостта на Централния плаж до басейните с лечебна кал и луга е още една причина да бъде притегателна точка за туристите. В Поморие има отлични условия за калолечение и балнеолечение през цялата година. Българи от цялата страна се стичат в града, за да се отдадат на няколко дни блажен релакс или за да лекуват свои заболявания. Мекият климат и топлото време благоприятстват плажните бани от май до септември, заради което летният сезон там продължава сравнително дълго.

Поморие има уникално местоположение, тъй като се намира не далеч от древни селища и паметници на културата като Несебър и Созопол. Това осигурява възможност на посетителите да се докоснат до отминалите епохи и преоткрият красотите на тези живописни градчета. Почитателите на динамиката и нощния живот ще намерят безброй начини за забавление в най-модерния курорт у нас, а именно Слънчев бряг.

Какво интересно в района на Плаж Поморие централен?

  • Музей на солта (Поморие)
  • Исторически музей (Поморие)
  • Поморийско езеро - близо до Бургас
  • Аквапарк Сънсет - близо до Поморие
  • Авиомузей Бургас
  • Аква Парадайз - близо до Несебър
  • Камел парк съни бийч - близо до Ахелой
  • Аквапарк Карибски пирати - близо до Слънчев бряг 
  • Зоокомплекс Пауните - близо до Бургас
  • Морски аквариум "Свети Никола" - близо до Несебър

Снимки от плаж на Поморие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *