На море в Приморско

Приморско

Приморско е град в Югоизточна България, който се простира върху малък полуостров между заливите Стамополо и Дяволски. Той се радва на изключително живописен пейзаж, съчетание от бистро сини води, скални възвишения и златисти брегове.

Приморско е известна дестинация за семейна почивка. Настаняването там е предимно в семейни хотели и къщи за гости, където ще бъдете посрещнати в задушевна обстановка и ще ви накарат да се почувствате като у дома си.

Приморско ще ви омагьоса със своята дълга пясъчна ивица, безкрайна морска шир и страхотните условия за релакс, които предлага.

Плажовете в Приморско и околността, където да се къпете и събирате бронзов тен са няколко. Най-известният сред тях е централният плаж, където са разположени чадъри и шезлонги, а по алеята се намират барове и заведения за хранене. Този плаж е доста оживен и се охранява ежедневно през лятото.

Другото място, на което да се радвате на българското море е южният плаж, който е доста по-спокоен и не толкова пълен с хора. Ако имате деца този плаж е по-подходящ за вас, тъй като ще можете да се наслаждавате на почивката си, без постоянно да се притеснявате за тях.

Още едно атрактивно място за туризъм е плажът при Дяволската река - малко и тихо кътче,което е истинско бягство от реалността.

В близост до Приморско се шири и плаж Перла, като там се намира бившата резиденция на Тодор Живков. Този плаж също не е претъпкан и ще се радвате на близост с природата.
В Приморско има всички необходими предпоставки за практикуване на водни спортове като каране на джет, разходка с лодка, играене на плажен волейбол, риболов и т.н. Приморско предлага голям избор за почивка и забавления – от вземане на слънчеви бани, до посещение на природни и исторически забележителности и изкарване на весели моменти в някой от многобройните ресторанти в курорта.

Ако обичате природата ще останете възхитени от красотите, които се крият в околността. Резерват Ропотамо е истински рай, където може да видите скални феномени като Лъвска глава и Змейова къща, пясъчни дюни и защитените територии Стамополо и Аркутино.

Вижте коментари за Приморско

Хотели в близост

семеен хотел Голдън Лион
Приморско • Цена на човек: 14 - 43 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Ропотамо
Приморско • Цена на човек: 15 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
хотел Сирена
Приморско • Цена на човек: 16.3 - 37.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, ползване на барбекю в двора на хотела
къща за гости Петкови
Приморско • Цена на човек: 17.5 - 35 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
вила Чайка
Приморско • Цена на човек: 13.3 - 42.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за Приморско


Забележителности в близост

Резерват Ропотамо
област Бургас
Созопол - стария град
област Бургас
Резерват Силкосия
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.