Плаж Несебър южен

Плаж Син флаг СИН ФЛАГ за екологичност за 2018 – 2023 год.

Южен плаж Несебър
Южен плаж Несебър

С общ рейтинг от 8.3, Плаж Несебър южен се нарежда на 11 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Несебър южен го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих, водни спортове.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8.3/10
Удобства
7.8/10
Чистота
6.5/10
Бряг
7/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Ако искате да се отпуснете и да се насладите на малко слънце, Южният плаж на Несебър предлага зашеметяваща ивица от искрящо бял пясък и чисти сини води с панорамна гледка към красивия стар град на Несебър. Спокойната атмосфера на плажа със сигурност ще осигури идеална почивка от суматохата и суетата на ежедневието.

Посетителите на Южният плаж на Несебър има на какво да се насладят. Самият плаж е невероятно красив, с мек, фин пясък, който се простира на добре поддържана и устроена с всички удобства крайбрежна ивица, която се простира на дължина от над 1 км. От 2018 год. до сега, Южния плаж на Несебър е ежегоден носител на наградата Син флаг, което несъмнено говори както за природните дадености на плажа, така за и нивото на полаганите грижи за поддържане на най-високи стандарти за екосъобразност и безопасност.

Природни условия и характеристика на Плаж Несебър южен

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол, съп сърфинг, морски каяк

По цялата плажна ивица ще откриете много зони оборудвани с чадъри, шезлонги и шатри под наем, на които можете се отпуснете и да се насладите на слънцето в комфорт. Ако пък предпочитате да носите собствени плажни принадлежности, може да се възползвате от наличните зони за свободно плажуване където спокойно да поставите собствен чадър и кърпа. Южният край на плажа е по-тих и по-спокоен, докато северният е по-оживен и има повече удобства. Ако искате приключения, можете дори да се печете голи на естествения, нудистки плаж в южния край.

В случай, че сте любител на плажните и водни активности, Южния плаж на Несебър няма да ви разочарова . Ако търсите фантастично място за уиндсърф, особено ако тепърва започвате, тогава Южният плаж на Несебър е идеалното място за вас. Този зашеметяващ плаж разполага с две училища за уиндсърф, където може да наемете оборудване и да получите безценни напътствия. В допълнение към уиндсърфа можете да наемете каяк или да се повозите на летящ диван или банан през залива.

Когато ви се похапва нещо или имате нужда от освежаваща напитка, има много плажни барове и ресторанти, предлагащи вкусна международна и българска кухня, както и разнообразни коктейли и други напитки.

Със своите безспорни качества, Южния плаж на Несебър привлича много чуждестранни туристи от Източна Европа, Германия, Великобритания и съседните Балкански държави, така че със сигурност ще срещнете много приятелски настроени и интересни хора по време на престоя си.

Какво интересно в района на Плаж Несебър южен?

  • Морски аквариум "Свети Никола" - близо до Несебър
  • Археологически музей (Несебър)
  • Аквапарк Карибски пирати - близо до Слънчев бряг 
  • Несебър Стария град - близо до Несебър
  • Аква Парадайз - близо до Несебър
  • Камел парк съни бийч - близо до Ахелой
  • Аквапарк Кубан - близо до Слънчев бряг
  • Екшън Аквапарк - близо до Слънчев бряг
  • Аквапарк Leap Frog - близо до Свети Влас
  • Поморийско езеро - близо до Бургас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *