Плаж Обзор централен

Плаж Син флаг СИН ФЛАГ за екологичност за 2022, 2023

Едно от най-посещаваните и атрактивни места в малкото курортно градче Обзор е неговият плаж. Плажната ивица е наистина огромно – дълга над 10 км. и е широка между 20 и 60 метра и на нея са обособени три отделни плажа, предлагащи различно преживяване. Тя е покрита с мек златист пясък, който е толкова фин, че гали краката, докато ходите по него.

Природни условия и характеристика на Плаж Обзор централен

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол, кайт и уиндсърфинг

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Посетителите на града имат невероятното удоволствие да се наслаждават на усещането за спокойствие и пълноценна почивка, а в съчетание със свежия въздух, красивите гледки и зеленината, от която е заобиколен плажът, правят курорта уникално място за туризъм. В районът виреят дъбови и букови гори, а миризмата на цъфналите липи може да се усети в целия град, дори и на плажа. Това действа особено успокояващо и релаксиращо и подсилва чувството за близост с природата.

На Централния плажа в Обзор се предлагат всякакви удобства за гостите. Могат да се вземат чадъри и шезлонги под наем, но има и свободна зона, където да се настаните със собствени плажни принадлежности. Също така по алеята са построени много заведения и ресторанти, които да посещавате както през деня, така и през нощта. Не липсва и възможност за практикуване на водни спортове като каране на водно колело, разходка с лодка, каране на сърф,гмуркане, както и да играете плажен волейбол и футбол.

Централния плаж на Обзор се охранява целодневно през целия летен сезон, а водата е чиста и плитка и е подходяща за къпане от деца. В разгара на сезона, плажът е доста посещаван от туристи от страната и чужбина. Понякога е трудно да се намери място за плажуване, затова е хубаво да се отиде по-рано сутринта или пък след обяд, когато слънцето не е толкова силно.

Освен за летуване плажът в Обзор се използва и за сцена на български и чуждестранни изпълнители, които изнасят своите концерти или вземат участие в музикални фестивали. Близостта на Обзор с някои от големите и шумни курорти у нас като Бургас, Слънчев бряг и Несебър играят също голяма роля за неговата популярност. Всеки турист може да си направи разходка до тези места, а след това да си почине истински в невероятното черноморско градче.

С общ рейтинг от 8.1, Плаж Обзор централен се нарежда на 18 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Обзор централен го правят подходящ за възрастни, парти, семеен отдих.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8.1/10
Удобства
7.8/10
Чистота
7/10
Бряг
6.9/10
Вода
7.4/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Какво интересно в района на Плаж Обзор централен?

  • Екопътека Калето - близо до Обзор
  • Зоокът Горица - близо до Бяла
  • Аквапарк Leap Frog - близо до Свети Влас
  • Екшън Аквапарк - близо до Слънчев бряг

Снимки от плаж Обзор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *