Плаж Поморие южен

Южен плаж - Поморие

С общ рейтинг от 8, Плаж Поморие южен се нарежда на 31 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Поморие южен го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8/10
Удобства
7.8/10
Чистота
7/10
Бряг
4.2/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Южният плаж на Поморие се намира още в началото на града, откъм Бургас. Всъщност, това е най-новата част на курортния град, която е застроена изцяло с модерни хотелски комплекси. По тази причина, ако не сте гост на някой тези хотели в Поморие, с осигурено място за паркиране, то не разчитайте да намерите място където да спрете със своя личен автомобил. Така, че ако сте отседнали в някой от местата за настаняване в другите части на града или извън Поморие, то трябва или да се предвижите от съседните жилищни квартали пеша или да ползвате градската автобусна линия, която осигурява удобен транспорт до Южния плаж на Паморие.

Плажът разполага с добре изградена инфраструктура, която създава приятно усещане на посетителите още щом пристигнат тук. За безопасността и здравето на туристите са осигурени спасители и медицински пунктове. Плажът е добре организиран и поддържан и туристите ще открият, че имат на разположение всичко необходимо за прекарване на един приятен ден на плажа, включително няколко плажни заведения, пунктове за наем на водно оборудване, удобни шезлонги с чадъри или шатри, зона за плажен волейбол, детски кътове, тоалетни и душове.

Едно от най-хубавите неща на Южен плаж на Поморие е, че никога не е много претъпкан, дори и през пиковите летни месеци. Това вероятно може да се обясни и с липсата на паркинг места в района, но всъщност самия плаж е доста широк, което гарантира достатъчно свободни пространства.

По цялата дължина на плажа има изцяло пешеходна крайбрежната алея, която освен лесно предвижване до всяка точка на ивицата, осигурява възможност и за приятна разходка или джогинг, без да бъдете обезпокоявани от търговци и трафик.

Има много ресторанти, снек барове и бийч барове, от които можете да избирате на Южен плаж Поморие. Плажният бар в средата на плажа е популярно място, което остава отворено до късно през нощта. Можете също така да намерите павилион за продажба на плажно оборудване и закуски.

Природни условия и характеристика на Плаж Поморие южен

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: сив пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол, морски каяк, съп сърфинг

Семействата с малки деца ще се влюбят в Южния плаж на Поморие, тъй като финият пясък е идеален за изграждане на пясъчни замъци, а водата е лесна за влизане, което позволява дори на най-малките деца да се пръскат безопасно. Наличните детски площадки, разположена до плажа, са чудесно място за децата да изразходват малко енергия.

Като цяло Южният плаж на Поморие е страхотно място за посещение, ако търсите забавен ден на плажа. Със своя красив пясък, чиста вода и добре развита инфраструктура, този плаж е предпочитан от чуждестранните туристи и тук може да срещнете интересни хора от цяла Европа.

Какво интересно в района на Плаж Поморие южен?

  • Аквапарк Сънсет - близо до Поморие
  • Музей на солта (Поморие)
  • Поморийско езеро - близо до Бургас
  • Исторически музей (Поморие)
  • Авиомузей Бургас
  • Зоокомплекс Пауните - близо до Бургас
  • Атанасовско езеро - близо до Бургас
  • Аква Парадайз - близо до Несебър
  • Камел парк съни бийч - близо до Ахелой
  • Регионален исторически музей (Бургас)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *