Плаж Сарафово

Плаж Сарафово е разположен в едноименния квартал в Бургас, на 14 км. северно от големия морски град и на 12 км. югозападно от Поморие.

С общ рейтинг от 7.3, Плаж Сарафово се нарежда на 51 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Сарафово го правят подходящ за спокоен отдих, семеен отдих.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.3/10
Удобства
7.2/10
Чистота
6.5/10
Бряг
4.2/10
Вода
6.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Сарафово

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж, тясна ивица
Бряг: сив пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Плажът е от градски тип и е доста популярен сред местните като страхотно място за плажуване и плуване. Той е сравнително спокоен дори и в разгара на летния сезон, а в същото време предлага на туристите различни удобства като заведения, барове, платени чадъри и шезлонги.

Плажната ивица на Сарафово е изкушение за всеки търсещ спасение от горещото време. Представете си четири километра плаж, покрит с фин пясък и красиво море, което ви примамва да поплувате в него. На отделни места пясъкът има черен цвят, което се дължи на високото съдържание на желязо и манган. Тези части от плажа се нагряват много бързо от слънцето, затова е задължително да ходите с чехли, тъй като кожата ви ще изгори.

Водата в района е плитка и чиста и е без резки промени в дълбочината, което я прави подходяща за къпане от деца и хора, които не могат да плуват. За развлечението на плажуващите са на разположение водни колела, банан, джетове и скутер. Морето тук също е подходящо за практикуване на спортове като уиндсърф и кайтсърф.

Територията на плаж Сарафово се охранява и там са разположени платени чадъри и шезлонги. Освен това в близост се намират кафенета, ресторанти и капанчета за всеки вкус и предпочитания. Квартал Сарафово предоставя възможност за настаняване в семейни хотели, частни вили или стаи под наем. Цените са изгодни и отговарят на финансовите възможности на българските туристи.

Бургас е идеално място за купони и веселия през нощта. По плажна ивица са изградени многобройни дискотеки и барове, където звучи различна музика. Бургас примамва посетители от страната и чужбина с това, че е голям и модерен курорт, където има многобройни атракции, интересни забележителности и богата културна програма.

Какво интересно в района на Плаж Сарафово?

  • Авиомузей Бургас
  • Атанасовско езеро - близо до Бургас
  • Зоокомплекс Пауните - близо до Бургас
  • Аквапарк Сънсет - близо до Поморие
  • Регионален исторически музей (Бургас)
  • Природонаучен музей (Бургас)
  • Поморийско езеро - близо до Бургас
  • Археологически музей (Бургас)
  • Етнографски музей (Бургас)
  • Музей на солта (Поморие)

Снимки от плаж Сарафово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *