плаж Солниците

плаж Солниците

Плаж Солниците е един от най-усамотените плажове в района на Бургас. Той се намира на север от Централния плаж на града и в близост до Атанасовското езеро.

Типичното за този плаж е, че не е препълнен с туристи. Все пак през последните години стана доста атрактивен за хората, които предпочитат да избегнат големите тълпи и да събират тен необезпокоявани. Любителите на кайта и уиндсърфа също са примамени от спокойствието на Солниците и се възползват от тази възможност, за да практикуват любимия си спорт.

Плаж Солниците не се охранява, а най-близките заведения за разположени на няколкостотин метра. Затова, ако решите да го посетите ви препоръчваме задължително да си носите вода, нещо за хапване, както и чадър. Плажната ивица е покрита с черен пясък, който през лятото се нагрява толкова силно, че е почти невъзможно да се върви по него с боси крака. Като цяло обаче пясъкът е чист и ситен, но близо до водата има камъчета и миди.

Най-голямото предимство на плажът освен, че ще бъдете един от малкото му посетители е, че се намира в близост до бургаските солници, където има басейни с лечебна кал, сол и луга. Посещението им е напълно безплатно, затова през лятото са напълно обичайна гледка хората, целите изцапани с кал.
Изключително удоволствие за местните е след дългия работен ден да си направят няколко лечебни процедури, а след това да се изкъпят в морето и да съберат малко тен. Това им действа отпускащо и ги зарежда с нови сили.

От начало със сигурност ще усетите силната и дори неприятна миризма, която се носи от басейна с луга, но не след дълго ще свикнете с нея. Можете да последвате примера на бургазлии и да редувате кални бани с такива в морето. Със сигурност после ще се почувствате енергични и отпочинали .

Отсечката, която води до плажа е тясна и осеяна с множество дупки, но в следващите няколко години предстои да бъде ремонтирана. До плажът има паркинг, където можете да оставите колата си безплатно.

Вижте коментари за плаж Солниците

Хотели в близост

хотел Свети Илия
Бургас • Цена на човек: 20 - 70 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, сауна джакузи интернет паркинг
хотел Драма
Бургас • Цена на човек: 32 - 58 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
хотел Булаир
Бургас • Цена на човек: 34.5 - 69 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
хотел Сити
Бургас • Цена на човек: 22.3 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
апарт хотел Пенелопа Палас
Поморие • Цена на човек: 35 - 97.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, интернет, открит басейн, чадъри и шезлонги
виж още хотели

Коментари за плаж Солниците


Забележителности в близост

Созопол - стария град
област Бургас
Резерват Ропотамо
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.