Плаж Солниците, Бургас

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Плаж Солниците е един от най-уединените плажове в района на Бургас. Той се намира на север от Централния плаж на града и в близост до Атанасовското езеро.

Типичното за този плаж е, че не е препълнен с туристи. Все пак през последните години стана доста атрактивен за хората, които предпочитат да избегнат големите тълпи и да събират тен необезпокоявани. Любителите на кайта и уиндсърфа също са примамени от спокойствието на Солниците и се възползват от тази възможност, за да практикуват любимия си спорт.

Плаж Солниците не се охранява, а най-близките заведения за разположени на няколкостотин метра. Затова, ако решите да го посетите ви препоръчваме задължително да си носите вода, нещо за хапване, както и чадър. Плажната ивица е покрита с черен пясък, който през лятото се нагрява толкова силно, че е почти невъзможно да се върви по него с боси крака. Като цяло обаче пясъкът е чист и ситен, но близо до водата има камъчета и миди.

Най-голямото предимство на плажът освен, че ще бъдете един от малкото му посетители е, че се намира в близост до бургаските солници, където има басейни с лечебна кал, сол и луга. Посещението им е напълно безплатно, затова през лятото са напълно обичайна гледка хората, целите изцапани с кал.
Изключително удоволствие за местните е след дългия работен ден да си направят няколко лечебни процедури, а след това да се изкъпят в морето и да съберат малко тен. Това им действа отпускащо и ги зарежда с нови сили.

От начало със сигурност ще усетите силната и дори неприятна миризма, която се носи от басейна с луга, но не след дълго ще свикнете с нея. Можете да последвате примера на бургазлии и да редувате кални бани с такива в морето. Със сигурност после ще се почувствате енергични и отпочинали .

Отсечката, която води до плажа е тясна и осеяна с множество дупки, но в следващите няколко години предстои да бъде ремонтирана. До плажът има паркинг, където можете да оставите колата си безплатно.

С общ рейтинг от 7, Плаж Солниците Бургас се нарежда на 57 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Солниците Бургас го правят подходящ за спокоен отдих, възрастни.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7/10
Удобства
3.1/10
Чистота
6.5/10
Бряг
4.2/10
Вода
6.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Солниците Бургас

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: сив пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: слабо в пик сезона
Подходящи активности: кайт и уиндсърфинг

Какво интересно в района на Плаж Солниците, Бургас?

  • Регионален исторически музей (Бургас)
  • Природонаучен музей (Бургас)
  • Археологически музей (Бургас)
  • Етнографски музей (Бургас)
  • Бургаско езеро (Вая) - близо до Бургас
  • Авиомузей Бургас
  • Атанасовско езеро - близо до Бургас
  • Езеро Пода - близо до Бургас
  • Зоокомплекс Пауните - близо до Бургас
  • Аквапарк Сънсет - близо до Поморие

Снимки от плаж Солниците

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *