Плаж Иракли

Защитената местност Иракли се нарежда сред най-очарователните и красиви кътчета на българското крайбрежие. Иракли е разположен на 7 км. в северна посока от село Емона, на 9 км. от курортното градче Обзор и на 30 км. от старинния Несебър.

С общ рейтинг от 7.6, Плаж Иракли се нарежда на 45 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Иракли го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих, къмпинг.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.6/10
Удобства
6.2/10
Чистота
3.5/10
Бряг
4.9/10
Вода
8.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Иракли

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък, скали
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол, съп сърфинг

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

В единия край на плажа е изграден луксозен комплекс от вили, но останалата част е все още недокосната от човешка ръка и се слави с чудната си природа и уникален плаж. Плажната ивица на Иракли е дълга повече от 3 км. и е покрита с мек пясък без камъни. Част от общия пейзаж са и редки растителни видове, които са застрашени от изчезване и са вписани в Червената книга на България.

Иракли е диво и прелестно място, което е особено атрактивно за туристите, които търсят близост с природата. През летния сезон по плажната ивица могат да се видят много палатки и дори семейства с деца, който отсядат там за повече от 1 месец. Но именно това е удоволствието, което носи Иракли – истинско общуване с природата и малките неща, които доставят най-голяма радост – красивите гледки, удивителните изгреви и залези, чистото море и златист плаж. Ще добавим още, че местността е любима дестинация и за нудистите.

Иракли стана доста популярен през последните години покрай посрещането на Джулай морнинг (1 юли). Тогава редица хора от цяла България, а и от чужбина отиват там, за да отпразнуват американския празник на открито и да се забавляват до сутринта, за да посрещнат изгрева и новия ден.
Плажът на Иракли разполага със заведение и ресторант, тоалетни, душове, кабини за преобличане и чадъри. Освен това плажът се охранява.

В защитената местност Иракли е изграден къмпинг, където има 30 места за каравани и също толкова места за палатки. Най-близките курорти, разположени до Иракли са Обзор (8 км.), Елените (8 км.) и Слънчев бряг (15.94 км.).

Ако си търсите спокойно, тихо и прелестно място за плажуване тази година, то тогава горещо ви препоръчваме Иракли. Посетете го поне веднъж и няма да съжалявате дори за миг.

Какво интересно в района на Плаж Иракли?

  • Екопътека Калето - близо до Обзор
  • Аквапарк Leap Frog - близо до Свети Влас
  • Аквапарк Кубан - близо до Слънчев бряг
  • Екшън Аквапарк - близо до Слънчев бряг
  • Несебър Стария град - близо до Несебър
  • Археологически музей (Несебър)
  • Морски аквариум "Свети Никола" - близо до Несебър
  • Аквапарк Карибски пирати - близо до Слънчев бряг 
  • Зоокът Горица - близо до Бяла
  • Аква Парадайз - близо до Несебър

Снимки от плаж Иракли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *