Плаж Бутамята, Синеморец

Плаж Бутамята е прекрасен плаж, който съчетава предимствата на естествената природа удобствата на градски плаж и е най-посещаваният от плажовете в района.

С общ рейтинг от 8.1, Плаж Бутамята Синеморец се нарежда на 22 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Бутамята Синеморец го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8.1/10
Удобства
7.8/10
Чистота
7/10
Бряг
6.2/10
Вода
7.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Природни условия и характеристика на Плаж Бутамята Синеморец

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък, скали
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: съп сърфинг

Плажът е разположен в малък залив, в подножието на Синеморец, обграден от високи скали и гъста широколосна гора. Плажната ивица е просторна и е покрита с мек златист пясък, а водата е чиста и приятна. Морето е плитко и не е опасно за малки деца. На Бутамята са осигурени платени чадъри и шезлонги, но има достатъчно място да се настаните и извън платената зона.

На разположение на туристите са водни колела, джетове, лодки и екипировка за гмуркане. Има възможност за практикуване на водни спортове, както и за игра на плажен волейбол. Скалите, опасващи плажната ивица са изключително красиви и примамват доста смелчаги да скочат от тях, но това може да се окаже опасно за вас, тъй като има вероятност от поява на водовъртежи. Спасителите дори са надписали една от скалите с блажна боя, за да сигнализират плажуващите за това.

Цените в заведенията на плажа са нормални като за морето. Традиционно може да похапнете цаца с бира,пица,салата или някое друго ястие. В тях се сервира разнообразие на храна и напитки, които са съобразени с вкусовете на българските туристи.

С няколко думи ще кажем, че Бутамята представлява един модерен плаж, където може да намерите всички удобства, от които имате нужда. Синеморец е малко и спокойно селце, което е предпоставка за изживяването на истински релакс, но винаги, когато поискате да се повеселите вечерта, в по-големите курорти около него ще намерите подходящи заведения за тази цел.

Не пропускайте да си направите разходка из местността, от където се откриват уникални гледки. Районът е чудесен за правени снимки и обиколка на природните красоти на България.

Какво интересно в района на Плаж Бутамята, Синеморец?

Снимки от плаж Бутамята

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *