Плаж Равда централен

централен плаж Равда

С общ рейтинг от 8, Плаж Равда централен се нарежда на 29 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Равда централен го правят подходящ за семеен отдих, спокоен отдих.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8/10
Удобства
7.2/10
Чистота
6.5/10
Бряг
8.3/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Равда централен

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж, тясна ивица
Бряг: фин златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол

Едно от най-посещаваните места в Равда през лятото несъмнено е плажната й ивица. Там всеки може да намери спасение от топлото време, да съберете тен и да поплува, както и да се забавлява в компанията на близките си хора.

Плажната ивица на Равда е една от най-дългите по Черноморието и се простира на 57 000 кв.м., като бива разделена на две части от нос Равда. По този начин се образуват два плажа в курорта – Южен и Централен. Въпреки голямата си дължина, плажната ивица има един недостатък, а именно, че е тясна и понякога е трудно човек да намери кътче, където да се настани. Затова е най-добре да се посещава по-рано сутринта, когато е по-спокойно и навалицата не е толкова голяма.

И на двата плажа са разположени платени чадъри и шезлонги. Също така има изградени заведения и ресторанти, където да си почивате, докато се наслаждавате на почивката си. Плажовете се охраняват и са безопасни за вашите деца. Освен да се излежавате под слънчевите лъчи може да опитате и някоя от атракциите, които се предлагат на плажовете в Равда. Например каране на водно колело, джет,сърф или гмуркане.

Равда е малък курорт, който през последните години се развива все по-бурно и динамично. Изградиха се редица хотели и заведения, които посрещат гостите и им осигуряват уютна атмосфера, където да се чувстват като у дома си. Хубавото е, че цените са приемливи и нормални за морето.

Селцето се намира в непосредствена близост до известни летни курорти като Несебър, Слънчев бряг, Елените и т.н., което е добра възможност за разнообразна почивка. Ако разполагате с личен автомобил ще имате свободата на воля да обикаляте и разглеждате околните дестинации, всяка от която има какво да ви покаже за себе си.

Какво интересно в района на Плаж Равда централен?

  • Аква Парадайз - близо до Несебър
  • Камел парк съни бийч - близо до Ахелой
  • Аквапарк Карибски пирати - близо до Слънчев бряг 
  • Морски аквариум "Свети Никола" - близо до Несебър
  • Археологически музей (Несебър)
  • Аквапарк Кубан - близо до Слънчев бряг
  • Екшън Аквапарк - близо до Слънчев бряг
  • Поморийско езеро - близо до Бургас
  • Аквапарк Leap Frog - близо до Свети Влас
  • Музей на солта (Поморие)

Снимки от плажа на Равда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *