Плаж Бургас централен

С общ рейтинг от 8.1, Плаж Бургас централен се нарежда на 18 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Бургас централен го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8.1/10
Удобства
7.2/10
Чистота
7/10
Бряг
6.2/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Бургас централен

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Централният плаж в Бургас е любимо място на българи и чужденци за прекарването на тяхното свободно време или почивка. Плажът е приятен и чудесен за къпане и събиране на тен под жарките слънчеви лъчи.
В непосредствена близост до Централния плаж е разположено пристанището, както и едно от най-посещаваните кътчета в града – Морската градина. През лятото паркът и плажът са доста оживени, но определено си заслужава да се посетят.

Плажът има дължина от 2 км. и се шири по протежение на Морската градина, а на широчина достига до 30 м. На туристите прави впечатление, че на места пясъкът е черен, което се дължи на прекаленото количество желязо в самия пясък. Като цяло плажната ивица се поддържа чиста и се обработва със специална техника, за да могат местните жители и посетителите да се наслаждават пълноценно на престоя си и да останат доволни от качеството на плажа.

Плажът се охранява през деня, а също така има душове и съблекални. От няколко години насам чадърите и шезлонгите на този плаж са напълно безплатни за посетителите. Това е може би единственото място у нас, където се предлагат чадъри и шезлонги безплатно.

На плажната ивица са изградени редица заведения и капанчета, които приветстват своите гости с приятна музика и вкусни ястия. Там ще ви сервират хубава храна и студени напитки и ще се погрижат за доброто ви настроение. Традиционно българите обичат да си поръчат цаца и студена бира и да прекарат времето в сладки приказки с приятелите си.

Ако слънцето ви дойде в повече, винаги можете да се разходите из близкия парк, където ви очаква прохлада, много зеленина и продавачи на сладолед. Там има и детски кътове и различни забавления за децата ви, които със сигурност ще им харесат. Морската градина е задължително място за посещение в Бургас, тъй като е една от емблемите на града.

Забележителностите в морския град са доста, но един цял ден ще ви бъде достатъчен, за да ги разгледате всичките. Ако разполагате със собствен автомобил и повече свободно време няма да сгрешите, ако отскочите и до някой от близко разположените черноморски курорти като Несебър, Созопол, Поморие или Синеморец.

Какво интересно в района на Плаж Бургас централен?

  • Етнографски музей (Бургас)
  • Археологически музей (Бургас)
  • Природонаучен музей (Бургас)
  • Регионален исторически музей (Бургас)
  • Езеро Пода - близо до Бургас
  • Бургаско езеро (Вая) - близо до Бургас
  • Авиомузей Бургас
  • Атанасовско езеро - близо до Бургас
  • Язовир Мандра - обем 165 куб.м. - близо до Бургас
  • Зоокомплекс Пауните - близо до Бургас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *