Узана, Габрово - ски писти и условия

Узана, Габрово

Местността Узана е истинско предизвикателство за всеки любител на зимните спортове. Курортът, разположен в подножието на връх Исполин, в полите на Централен Балкан предлага невероятни условия за практикуване на зимен туризъм. Узана се слави като най-голямата билкова поляна в България, която е заобиколена от всичките си страни с вековни гори и разкошни пейзажи. В района около местността Узана се срещат растителни видове, които за застрашени от изчезване и са вписани в Червената книга.

Планинският курорт отстои на 22 км. от град Габрово и се счита, че там се намира географският център на България. Узана ще ви привлече със своята неподправена красота и естествен чар, които в комбинация с отлично изградената курортна база са притегателна точка за туристи от цялата страна.

Планинското селище се извисява на около 1300 метра надморска височина и може да се види част от уникалната флора и фауна на Стара планина. Тук има всички необходими предпоставки за развитието на туризъм през цялата година. Зимата може да се практикуват различни ски дисциплини, а лятото е чудесното време за дълги преходи и разходки из туристически маршрути на планината.

В курорта има изградени писти за напреднали и за начинаещи. Най-дългото трасе е 1300 метра и е подходящо за професионални скиори. Към ски съоръжението има изградено и Помагалски влек. Любителите на ски спорта свободно могат да ползват другите 7 писти, които са доста по-малки, но също се поддържат в перфектно състояние.

Почивката си в зимния комплекс Узана можете да я съчетаете с различни дейности, като планинско катерене и културен туризъм. Не далеч се намират етнографският комплекс „Етъра“ и Соколският манастир, разположени в околностите на град Габрово. Ако разполагате с повече време можете да се отбиете до село Боженци и град Трявна, където ви очаква прекрасна възрожденска архитектура, уникални традиции и самобитна култура.

Бъдете сигурни, че в Узана ще изкарате невероятна ски почивка!

Вижте коментари за Узана, Габрово

Хотели в близост

къща за гости Стойчеви
Приморско • Цена на човек: 10 - 16.3 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Топузови
Добринище • Цена на човек: 10 - 15 лв
Включва нощувка
Вила Изток
Созопол • Цена на човек: 10 - 22.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
мотел Крънско ханче
Казанлък • Цена на човек: 12 - 22.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, тур.застраховка
хотел Пъстървата
Казанлък • Цена на човек: 30 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
виж още хотели

Коментари за Узана, Габрово


Забележителности в близост

Шипка - Паметник на Свободата
област Стара Загора
крепост Градище
област Габрово
Абонирай своята ел. поща и
получавай известия за най-добрите актуални оферти на хотелите.
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.