На море във Варна

Варна

Варна е третият по-големина град у нас и е разположен в Североизточна България. Варна лежи на брега на Черно море и заема западната част от Варненския залив. Градът отстои на 227 км. от Велико Търново и 446 км. от София. В близост се намират и летните курорти Златни пясъци и Св. Константин и Елена.

Варна е известна като морската столица на България и като най-големият летен курорт у нас. Градът е важен туристически и културен център за страната, като предлага разнообразие от атракции и възможности за почивка и веселие на своите посетители. Известно е, че там е открито и се съхранява най-старото златно съкровище в света, което прослави България в цяла Европа, а и не само. Сред най-бележитите събития, които се провеждат ежегодно в града са фестивалите Варненско лято, Любовта е лудост, Златният делфин, Август в изкуствата и т.н. Част от забележителностите, които могат да се видят са Катедралата, Археологическият музей, Етнографският музей, дворецът Евксиноград, Римските терми, местността Побитите камъни и др.

Плажовете в района на Варна, които туристите и жителите на черноморския град посещават са няколко.

Централният плаж е предпочитан от посетителите, тъй като е на лесно и достъпно място и до него се стига пеша, тръгвайки от центъра на Варна. Тук се намират всички летни дискотеки, заведения и ресторанти, като през топлия сезон всичко наоколо кипи от живот.

Южният плаж е също известно място за плажуващите. Той е с най-широката ивица от всички плажове във Варна и е подходящо място за спортове като плажен волейбол и футбол. Освен това водата е наистина чиста и приятна за къпане.

Плаж Кабакум, който се намира в кк. Чайка в близост до хотел Журналист е също една отправна точка за спасение от жегите и събиране на тен.

Другите по-известни плажове още са плаж Траката до местността Евксиноград, Офицерският плаж и плаж Аспарухо. Ако търсите усамотение и истинско спокойствие, чудесно кътче е местността Паша Дере, както и плажът в резерват Камчия, в близост до Варна.

Варна е подходяща туристическа дестинация както за семейна почивка, така и за млади хора, които търсят вълнуващи приключения и емоции. Посещение на Морската градина, зоологическата градина,увеселителния парк или някой от детските кътове в града, ще се хареса на най-малките гости. Централната алея изобилства от нощни заведения, ресторанти и дискотеки, които са на разположение на търсещите динамика и развлечения.

В града се предлага всякакъв тип настаняване – от частни квартири до малки семейни хотели и големи луксозни комплекси.

Вижте коментари за Варна

Хотели в близост

хотел Релакс
Варна • Цена на човек: 11.7 - 60 лв
Включва нощувка, туристическа такса, закуска
хотел Вероника
Кранево • Цена на човек: 17.5 - 38 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Варна
Кранево • Цена на човек: 12.5 - 25 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
стаи за гости Бистра
Кранево • Цена на човек: 20 - 35 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Вили Искър 1
Кранево • Цена на човек: 16.3 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, WiFi, BBQ, Басейн, Паркинг с видеонаблюдение
виж още хотели

Коментари за Варна


Забележителности в близост

Римски терми (Варна)
област Варна
Аладжа манастир
област Варна
Побитите камъни
област Варна
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.