плаж Аркутино

плаж Аркутино

Плаж Аркутино е доста известно място за плажуване сред българите, живеещи по южното ни крайбрежие. Плажът е част от резерват Ропотамо и е разположен между курортните комплекси Дюни и Приморско. Аркутино се характеризира с красива и обширна плажна ивица, където расте пясъчна лилия. Водата е много чиста и дори може да видите как рибките плуват в нея. Излежавайки се на плажа и релаксирайки пълноценно, ще имате възможност да се любувате на страхотната гледка, откриваща се към остров Свети Тома. Островът е прочут с това, че единствено там виреят диворастящи кактуси от рода Опунция. Плажът е доста подходящ за деца, тъй като не е пренаселен и се охранява от спасители. Освен това се намира сред природата, въздухът е свеж и е далеч от шумотевицата, така че малчуганите могат да си играят на воля.

В случай, че обичате водните спортове на Аркутино е изградено сърф училище, където срещу определена такса ще получите оборудване. Ако ли пък сте начинаещ има инструктори, които дават уроци по сърф.
Когато ви стане твърде горещо и ви се прииска да пийнете студен коктейл, заведението на плажа предлага разнообразие от напитки за всеки вкус и предпочитания.
Не далеч от Аркутино са разположени и другите плажове: Алепу – 2.54 км., Царски плаж – 10.69 км., плаж Перла – 6.54 км.

В случай, че тази година сте решили да се отправите към Южното Черноморие няма да сгрешите, ако посетите Аркутино. В района се намират доста летни курорти, където можете да отседнете в зависимост от това какъв тип настаняване предпочитате.

Всякакви модерни удобства ще получите в Созопол, Приморско, Китен, Дюни и Черноморец. Но ако желаете да сте максимално близо до природата, подходящи кътчета за вас са къмпинг Смокиня, Каваците, Златна рибка или Веселие.

Най-популярните забележителности в близост до Аркутино са Беглик Таш (4 км.), река Ропотамо, Поморийското езеро и река Велека.

Вижте коментари за плаж Аркутино

Хотели в близост

апарт хотел Южна перла
Созопол • Цена на човек: 29.7 - 80 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
хотелски апартамент Парадайз Ол Инклузив
Приморско • Цена на човек: 22.5 - 55 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
хотел Норт Бийч
Приморско • Цена на човек: 60 - 95 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, вечеря, безплатен басейн с чадър и шезлонг , паркинг
семеен хотел Свети Димитър
Приморско • Цена на човек: 25.3 - 70 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
апартаменти Хелиос луксозни апартаменти
Приморско • Цена на човек: 20.8 - 63.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, Налично паркомясто и безплатен интернет
виж още хотели

Коментари за плаж Аркутино


Забележителности в близост

Резерват Ропотамо
област Бургас
Созопол - стария град
област Бургас
Резерват Силкосия
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.