Плаж Листи

Едно от най-дивите и безлюдни места по българското Черноморие е плаж Листи, който се намира на 3.5 км. южно от село Синеморец. Плажът е сравнително малък на размери, но затова пък предлага прекрасни възможности за тиха и релаксираща почивка с вашето семейство край морето.

С общ рейтинг от 6.9, Плаж Листи се нарежда на 58 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Листи го правят подходящ за спокоен отдих, нудисти, приключенци.

Оценка за плажа

Обща оценка: 6.9/10
Удобства
0/10
Чистота
5/10
Бряг
3.3/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Листи

Разположение: естествена среда, трудно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък, скали
Вода: дълбок подход, пясъчно дъно с камъни
Посещаемост: умерено в пик сезона

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Плаж Листи граничи с други невероятни места за събиране на тен – на север е Липите, а на юг е Силистар. И от двата плажа може да достигнете пеша до Листи, като това ще ви отнеме около 30 мин.

Поради своето закътано местоположение Листи не е често посещаван и е предпочитан от нудистите. Може да се чувствате истински късметлии, че ще делите плажната ивица само с още няколко други посетители, които като вас са решили да преоткрият уникалността на Листи.

Изолираността на този плаж го е запазила чист и невероятно красив. Водите са бистри и прозрачни, а морското дъно е плитко от към брега. Къпането в морето ще ви доставя истинско удоволствие и дори няма да ви се иска да си тръгнете от там. Просто ще се влюбите в това място!

Плаж Листи не се стопанисва и не се охранява от спасители. На брега няма заведения, затова ако решите да го посетите не забравяйте да си носите храна, вода и чадър, за да се пазите от силното слънце.
Посещението на плаж Листите може да го съчетаете с отсядане в село Синеморец, което е прочута дестинация за отмора през лятото в България. Цените в хотелите и заведенията са на доста изгодни цени, а в допълнение ще се радвате на прекрасна и спокойна почивка.

Значително предимство е, че в близост се намират големи курортни селища, където се предлагат множество забавления и атракции и са известни с активния си нощен живот. Ако търсите разнообразие и интересни емоции дестинации като Бургас, Слънчев бряг и Китен ще ви предложат всичко това, а и много повече!

Какво интересно в района на Плаж Листи?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *