Сапарева баня – минерални извори и рехабилитация

Сапарева баня – минерални извори и рехабилитация

Сапарева баня е удивително кътче от нашата страна, което се е разпростряло в полите на Рила. Градчето освен като отличен Спа курорт и рехабилитационен център е известно и с това, че в него се намира единственият гейзер в Европа, чиято температура на водата достига 103 градуса. Сапарева баня отстои на 75 км. югозападно от София и на 55 км. от Кюстендил.

Гейзерът определено се е превърнал в символа на градчето. Парещата струя, която бълва от недрата на земята, неизменно привлича погледите на минувачите. В близост до природният феномен са разположени и лечебните заведения, където успешно се лекуват заболявания на опорно-двигателния апарат,нервната система,остри хронични заболявания и т.н.

През последните години в Сапарева баня се изградиха и редица големи Спа хотели, които разполагат със собствени Спа центрове и басейни, предлагащи извършването на оздравителни, подмладяващи и релаксиращи процедури с чудатата вода.

Минералната вода в градчето е със серен химически състав и има високи нива на желязо, калций и манган, които успешно се усвоят от организма.

До голяма степен известността на градчето се дължи на лечебните свойства на минералната вода, която блика в района и на смайващите природни красоти, намиращи се в близост.Именно от Сапарева баня тръгва един от най-прочутите туристически маршрути в Рила, който е Сапарева баня - Паничище - Скакавица - Седемте рилски езера - Рилския манастир. Посетителите, които идват на почивка в курорта,съвсем спокойно могат да съчетаят престоя си в градчето с един преход из несметните богатства на планината.

В градчето се намира минералната баня с най-горещата и една от най-лековитите термални води на стария континент. Банята е изцяло обновена и е разделена на мъжка и женска част, където се намират малки басейни и се извършват масажи.

Приятният и пълноценен престой в Сапарева баня са ви гарантирани. Единственото, което се изисква от вас е да се отпуснете и да забравите за грижите и проблемите, които ви съпътстват в ежедневието. Тук сте дошли на почивка, така че си позволете да се поглезете и да си починете подобаващо.

Вижте коментари за Сапарева баня – минерални извори и рехабилитация

Хотели в близост

къща за гости Лазов
Сапарева баня • Цена на човек: 20 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, Условия за самостоятелно приготвяне на храна и консумирането и!
хотел Виа Лакус
Сапарева баня • Цена на човек: 22.5 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, ощзакуска на блок-маса, ползване на СПА-зона, ползване на зона за релакс и игри, полздване на външен
квартири Уют
Сапарева баня • Цена на човек: 16.7 - 20 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Мурите
Сапарева баня • Цена на човек: 15 - 20 лв
Включва нощувка, туристическа такса
къщи за гости Свети Никола
Самоков • Цена на човек: 45 - 90 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, ползване на басейн, чадър, шезлонг, барбекю, маса за тенис, дартс и федербал
виж още хотели

Коментари за Сапарева баня – минерални извори и рехабилитация


Забележителности в близост

водопад Рилска скакавица
област Кюстендил
Седемте рилски езера
област Кюстендил
Рилски манастир ЮНЕСКО
област Кюстендил
Стобските пирамиди
област Кюстендил
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.