Плаж Черноморец централен

Централният плаж в малкото курортно градче Черноморец един от най-красивите плажове от градски тип, които можете да видите по българското крайбрежие. То е любимо място за плажуване от българи и чужденци, защото е чист и поддържан, а гледките наоколо са удивителни.

С общ рейтинг от 7.1, Плаж Черноморец централен се нарежда на 54 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Черноморец централен го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.1/10
Удобства
7.8/10
Чистота
6.5/10
Бряг
4.9/10
Вода
7.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Черноморец централен

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Плажната ивица е сравнително тясна и е дълга около 2 км. Размерите на плажа са ограничени, заради местоположението на залива, върху който се шири. От друга страна обаче водата е много плитка и бистра, което я прави подходяща за семейства с деца. Пясъкът е мек и златист, а децата ви могат да си правят пясъчни замъци на воля.

По алеята са изградени десетки ресторанти, барове и заведения, където се предлага българска и европейска кухня. Там цените са нормални за морето. Също така има възможност за каране на сърф, гмуркане, обиколка с лодка или каране на водно колело. Така че ако ви омръзне само да се излежавате на плажа, има начини да се разнообразявате и забавлявате.

Централният плаж се охранява от спасители. Там са поставени и платени чадъри и шезлонги, а в разгара на лятото плажът привлича толкова много хора,че понякога дори е трудно да се намери място за поставяне на хавлията. За да избегнете подобна ситуация ви препоръчваме да отидете по-рано сутринта или в късния следобед.

В Черноморец се предлага разнообразие от обекти за настаняване и приятни ресторанти. Вечер можете да седнете в някое от крайбрежните заведения и да се любувате на шума на вълните в компанията на близките си хора, с чаша питие в ръка. Там има и една дискотека, където се събират много млади хора. Плажът се намира само на 5 мин. от центъра на градчета, така че достъпът ви до него е лесен и бърз.
В близост до градчето се намират и по-големи летни курорти, където е динамично и оживено. Такива места са Созопол, Слънчев бряг, Бургас и Китен.

През юли и август броят на плажуващите в Черноморец значително се увеличава, а заедно с това и битовите отпадъци на плажа. Затова нашият призив е всеки да събира отпадъците след себе си, за да не замърсяваме това прекрасно място и да го запазим чисто и красиво, какво искаме да бъде!

Какво интересно в района на Плаж Черноморец централен?

 • Археологически музей (Созопол)
 • Созопол - стария град - близо до Созопол
 • Аквапарк Нептун - близо до с. Равадиново
 • Исторически музей (Поморие)
 • Музей на солта (Поморие)
 • Аквапарк Сънсет - близо до Поморие
 • Етнографски музей (Бургас)
 • Езеро Пода - близо до Бургас
 • Археологически музей (Бургас)
 • Природонаучен музей (Бургас)

Снимки от централния плаж на Черноморец

2 коментара към “Плаж Черноморец централен

 1. Днес бяхме там. Не е подходящо за деца два метра е каманак отначалото, после пясък и е дълбоко изведнъж. Има 1 химическа тоалетна работеща за целия плаж, другите са заключени със синжири. Почти безлюден плаж в сравнение с Крайморие където водата е кристално чиста ,дъното чист пясък без миди и камънак, равно и плитко дъно.

 2. Определено е в класацията на 10 най-лоши плажа по нашето Черноморие.
  Водата е мръсна, неадекватният вълнолом не позволява заливът да се самопочисти и резултатът е почти блатясала вода. Концесионерът е преградил плажа с телена мрежа, за да няма достъп остатъчната плажна ивица, чадърите се плащат по категории – първа линия,втора линия и т.н., като на първа и втора линия задължително плащаш и два шезлонга. Една химическа тоалетна за целия плаж, абсолютно неадекватни спасители, които през 30 минути с мегафон и аларма оповестяват , че предлагат и масаж, а това да дойдеш с куче (в случая с пудел) си е направо углавно престъпление според тях.
  Единствена утеха – има място (барче “вятърна мелница”) където да успокоиш нервната система след културния шок след сблъсъка с този плаж/концесионер …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *