Плаж Китен южен

Китен е очарователно курортно селище, което се простира в Югоизточна България, община Приморско. Китен има изключително живописно местоположение, а неговите красиви плажове са основната причина да привлича всяка година толкова голям брой посетители от страната и чужбина.

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Едно от най-прекрасните места в Китен е Южният плаж, който се шири върху залива Урдовиза и се разделя на две части: Китен – юг и плаж „Къмпинг Китен”. И на двата плажа има отлични условия за туризъм, а плажната ивица се поддържа чиста и се охранява.

Дължината на бреговата ивица е близо 1400 м., а през лятото могат да се видят множество летовници, дошли тук да отпуснат и релаксират. Макар че няма голяма дължина, плажната ивица е широка и предоставя възможност за игра на плажен волейбол и футбол. По алеята се намират малки капанчета и барове, които предлагат вкусни ястия и освежаващи напитки.

На плажа часовете ви ще минат бързо и неусетно. Морето е чисто и прохладно и ви осигурява доста начини да се забавлявате, ако не желаете да се излежавате целия ден. Атракции като рикши, водни колела и каране на водни ски са невероятен начин да изпитате нови емоции и прекарате хубави моменти. Ако ли пък искате да видите какво крие морското дъно, гмуркането е другият вариант за вас.Освен плажни забавления, може да посетите конната база в курорта, както и морската база Балканика, където за туристите се предлагат водни спортове като ветроходство, подводен риболов, яхтинг и т.н.

С общ рейтинг от 7.9, Плаж Китен южен се нарежда на 36 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Китен южен го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих, къмпинг.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.9/10
Удобства
6.1/10
Чистота
7/10
Бряг
6.2/10
Вода
7.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Китен южен

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол

Ако сте решили тази година да посетите Китен, не пропускайте да обиколите и неговите околности, които крият много красиви и омайващи места. Един страхотен начин да отскочите до съседните селища Ахтопол и Созопол е като се качите на корабче, което тръгва от малкото пристанище в градчето.

Какво интересно в района на Плаж Китен южен?

Снимки от южен плаж Китен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *