Плаж Къмпинг Арапя

С общ рейтинг от 7.9, Плаж Къмпинг Арапя се нарежда на 31 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Къмпинг Арапя го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, спокоен отдих, къмпинг, водни спортове.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7.9/10
Удобства
7.2/10
Чистота
7/10
Бряг
6.2/10
Вода
7.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Къмпинг Арапя

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол, съп сърфинг, гмуркане

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Къмпинг Арапя е едно чудесно място сред природата, където можете да си отпочинете от ежедневния стрес и да се насладите на лятната си ваканция с близките и семейството ви. Къмпингът се намира в близост до Царево и може да се похвали с доста посетители през горещите дни.

В къмпинга има отлични условия за туризъм. Настаняването е в бунгала и има доста голямо разнообразие според възможностите на всеки посетител. Някои от тях са нови и модерни, а други – не чак толкова. Едната част от тях са разположени в гората, сред буковите дървета, а другата част са в непосредствена близост до плажа. Все пак, ако идеята за бунгала не ви звучи добре в къмпинга има наскоро построени хотели, където да отседнете.

В Арапя са изградени всякакви удобства за гостите – хранителен магазин, бутка за сувенири, ресторант, както и водолазно училище на самия плаж. Ако проявявате желание да разгледате морското дъно и искате да се гмуркате, ще останете доста доволни, защото водата е чиста и видимостта е много добра. Ако ли пък сте начинаещ за вас се предлагат водолазни курсове.

В Арапя има прекрасни условия да дойдете на почивка с децата си. Няма да ви се наложи постоянно да се притеснявате за тях, тъй като плажът се поддържа чист, водата не е дълбока, а плажната ивица не е толкова претъпкана и оживена. Но дори и да има много хора, плажът е достатъчно голям, за да нямате усещането, че всеки се блъска във вас. Също така е изградена малка детска площадка, където малчуганите да се забавляват. Ще ви направи впечатление, че там има много деца, което е добре за вашето собствено, тъй като ще си има компания в игрите.

На плажа има платена зона, където са разположени чадъри и шезлонги, но свободната част е също просторна и със сигурност ще има къде да се настаните. Скалите, които се ширят по крайбрежието са много красиви, а гледката на разбиващата се в тях вода е удивителна. Там често ходят рибари, които опитват късмета си за добър улов.

В Арапя има осигурен платен паркинг, където да си оставите автомобила, но таксата е само 2 лв. за целия ден. В случай, че ви се прииска да сте сред повече хора и ви липсва динамиката в ежедневието, курорти като Китен, Царево и Приморско са подходящи за посещение.

Какво интересно в района на Плаж Къмпинг Арапя?

Снимки от къмпинг Арапя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *