Плаж Къмпинг Смокиня

Къмпингът се простира на 3.5 км. южно от град Созопол, а в близост са разположени и къмпингите Каваците и Веселие. Районът е защитена зона, тъй като влиза в рамките на резерват Пясъчна лилия.

Ако мечтаете за тихо и спокойно местенце на Българското Черноморие, но не искате да се смесвате с тълпите от хора в известните летни курорти, то тогава плажът на къмпинг Смокиня сигурно ще ви хареса.

Посетите ли веднъж Смокиня ще останете очаровани от това място. Пясъкът е чист и фин, а водата бистра и плитка. Там няма да се притеснявате да пускате децата си да играят в морето и да се къпят, но разбира се като не ги изпускате от поглед. Хубавото е, че плажът се охранява през деня и спасители следят за безопасността на летуващите.

Плажната ивица е дълга и просторна и ще се наслаждавате на истинско спокойствие и тишина. В къмпинга са изградени няколко заведения, където да хапнете или да си поръчате студено питие, докато събирате тен и се излежавате мързеливо на мека възглавница.

Смокиня е примамлива дестинация за любителите на водните спортове и особено за гмуркачите. Морското дъно крие уникални красоти, които не един и двама гмуркачи желаят да опознаят. В района се предлага отсядане в каравани или бунгала, така че ако мястото ви хареса можете да останете и за по-дълго време. Ако ли пък разполагате със собствена каравана или искате да спите на палатка, също сте добре дошли. Няколко дни сред природата ще ви се отразят изключително добре и ще ви разтоварят от забързаното ежедневие в големия град.

С общ рейтинг от 8.1, Плаж Къмпинг Смокиня се нарежда на 24 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Къмпинг Смокиня го правят подходящ за семеен отдих, парти, къмпинг.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8.1/10
Удобства
7.2/10
Чистота
7/10
Бряг
7.5/10
Вода
7.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Природни условия и характеристика на Плаж Къмпинг Смокиня

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: фин златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол, съп сърфинг

В случай, че обичате да обикаляте и опознавате нови дестинации, отскочете до стария град Созопол, където ви очакват интересни забележителности и много хубави моменти. Созопол е изключително известен със своята богата история и останки от античните времена. Там се предлагат всички удобства и развлечения, който можете да очаквате от един модерен морски курорт, а цените са изгодни и съобразени с възможностите на българските туристи.

Какво интересно в района на Плаж Къмпинг Смокиня?

  • Аквапарк Нептун - близо до с. Равадиново
  • Археологически музей (Созопол)
  • Созопол - стария град - близо до Созопол
  • Резерват Ропотамо - площ 1001 ха - близо до Приморско и Созопол
  • Екопътека По следите на римляните - близо до Приморско
  • Езеро Стомопло - близо до Поморие
  • Аква Планет - близо до Приморско
  • Атлиманско блато - близо до Китен
  • Язовир Ясна поляна - близо до Поморие
  • Исторически музей (Поморие)

Снимки от къмпинг Смокиня

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *