Плаж Къмпинг Веселие

Къмпинг Веселие е едно от най-атрактивните места за почивка и релакс по българското Черноморие. Веселие е разположен на 5 км. южно от град Созопол и в непосредствена близост до къмпинг Смокиня.

С общ рейтинг от 8.1, Плаж Къмпинг Веселие се нарежда на 24 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Къмпинг Веселие го правят подходящ за семеен отдих, парти, спокоен отдих.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8.1/10
Удобства
7/10
Чистота
7/10
Бряг
7.5/10
Вода
7.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

На плаж Веселие има изградени ресторант и бар, където да похапнете риба и да се освежите със студена напитка в горещото време. В къмпинга има възможност да се настаните на палатка или в каравана, а също така можете да наемете и бунгало. Доста хора обаче предпочитат да се разделят за кратко с удобствата, с които сме свикнали и да се почувстват по-близо до природата, оставайки няколко дни под открито небе и прекарвайки нощите край огъня в компанията на своите близки и приятели.

Природни условия и характеристика на Плаж Къмпинг Веселие

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: фин златист пясък,
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол

В обозначените зони плажът на къмпинг Веселие е охраняем. Там са и поставени платени чадъри и шезлонги, но има свободна зона, където да се настаните и поставите собствен чадър. Водата е чиста и приятна за къпане, като морското дъно е полегато. Плажната ивица се поддържа в добро състояние и е чиста. Покрита е с мек златист пясък, който няма камъни.

До къмпинг Веселие можете да стигнете лесно с кола. Там са изградени и платени паркинги, за да оставите автомобила си. Други плажове, които са в близост до къмпинга са Алепу (3 км.), Царски плаж (5 км.), Аркутино (6 км.). Не далеч се ширят и къмпингите Каваците, Златна Рибка и Градина, където плажовете също са много красиви и чудесни за къпане и събиране на тен.

Ако сте решили това лято да посетите Веселие, не пропускайте да отскочите и до местните забележителности, сред които се нареждат Беглик Таш, Поморийското езеро, нос Емине и река Ропотамо.
Ако ли пък ви се иска да отседнете в по-голям и оживен курорт, където се предлага разнообразие от атракции, такива места са Созопол, Приморско и Китен. Нощувките там са на изгодни цени, а обектите са настаняване варират от частни квартири до луксозни хотели.

Какво интересно в района на Плаж Къмпинг Веселие?

  • Аквапарк Нептун - близо до с. Равадиново
  • Археологически музей (Созопол)
  • Резерват Ропотамо - площ 1001 ха - близо до Приморско и Созопол
  • Екопътека По следите на римляните - близо до Приморско
  • Езеро Стомопло - близо до Поморие
  • Аква Планет - близо до Приморско
  • Атлиманско блато - близо до Китен
  • Язовир Ясна поляна - близо до Поморие
  • Исторически музей (Поморие)

Снимки от плажа на къмпинг Веселие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *