На море в Несебър

Несебър е красив град, който перфектно съчетава старото и новото, предлагайки по нещо за всеки пътешественик. Със своето богато минало и велика история, Несебър е известен като един от най-безценните паметници на античната култура в Европа. Древната част на града е разположена на скалист полуостров, предлагащ спиращи дъха гледки, които със сигурност ще вдъхновят романтика.

Старото име на този древен град, разположен на Южното Черноморие е Месембрия. В Несебър могат да се намерят редица ценните исторически монументи, заради което е обявен за архитектурен и археологически резерват. Несебър носи в себе си невероятното обаяние на древните времена и приказността на морската шир.

Свързана със сушата чрез тесен провлак, тази част на града се откроява с характерни калдъръмени улици и къщи с традиционна Възрожденска архитектура. Районът е дом на няколко църкви, датиращи от 11-ти до 14-ти век, което го прави един от най-добре запазените примери за католическа архитектура на Балканския полуостров. В контраст с това, по-новата част на града е център на модерността, с широк набор от модерни ресторанти, барове и места за настаняване, от които да избирате. Независимо дали предпочитате очарованието на старинната архитектура или удобствата на съвременните удобства, Несебър има всичко.

Несебър се нарежда сред най-значимите летни курорти у нас. Туристите са привлечени не само от многобройните му забележителности, но също така и заради чистите плажове, атракционите и близостта му с модерния курорт Слънчев бряг, където може да се открие разнообразие от обекти за настаняване на гости с всякакви финансови възможности. В Несебър можете да намерите предимно малки семейни хотели и частни квартири, където да отседнете по време на вашия престоя. Цената им не е висока и е по джоба на всеки българин, решил да похарчи пари за лятна почивка.

Предвид, че Несебър е на няколко минути път от Слънчев бряг, е подходяща дестинация за млади хора, които търсят забавления и развлечения, така и за двойки, решили да се отдадат на спокойствие и релакс. В Слънчев бряг ще намерите безкрайни начини да направите почивката си вълнуваща и динамична, а в същото време ще се любувате на магията и уюта на старинния град Несебър.

Плажната ивица на курорта, която ежедневно се поддържа и почиства, е свързана с тази на Слънчев бряг. Водата е приятна и топла за къпане през летните дни, а спасители се грижат за реда и безопасността на плажуващите.

Несебър е известен със своите многобройни паметници на културата, представени от повече 40 църкви, част от които са запазени и до днес. В стария град, който се издига на висока скала над морето, могат да се видят кокетни къщи, тесни улици застлани с калдаръм и останките на древните църкви. Част от крепостната стена, която някога е опасвала крепостта, също е останала непокътната до наши дни. На входа на Стария град се издига и вятърна мелница, която датира от 6 – ти век.

Не пропускайте това лято да отскочите до Несебър. Там ви очакват хубави мигове и много слънчеви дни.

Какво интересно в района на Несебър?

  • Морски аквариум "Свети Никола" - близо до Несебър
  • Археологически музей (Несебър)
  • Аквапарк Карибски пирати - близо до Слънчев бряг 
  • Несебър Стария град - близо до Несебър
  • Аква Парадайз - близо до Несебър
  • Камел парк съни бийч - близо до Ахелой
  • Аквапарк Кубан - близо до Слънчев бряг
  • Екшън Аквапарк - близо до Слънчев бряг
  • Аквапарк Leap Frog - близо до Свети Влас
  • Поморийско езеро - близо до Бургас

Климат в Несебър – средномесечни данни

НесебърЯнуФевМарАпрМайЮниЮлиАвгСепОктНоеДек
Макс t°C781218232831302620148
Мин t°C-10261014161613951
Слънчеви дни5.34.55.87.18.312.517.117.2128.66.24.4
Валежни дни8.89.39.58.89.48.25.23.65.26.87.910
Снежни дни2.72.3100000000.41.6
Морска вода t°C9889.51521.525.6272622.517.512.5

Снимки от Несебър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *