На море в Бургас

Бургас

Град Бургас е един от най-големите градове в България и се нарежда сред най-популярните туристически дестинации у нас. Той е разположен на Южното Черноморие и се намира на 400 км. от София и на 130 км. от Варна.

Бургас е място, което е отправна точка за българи и чужденци за почивка през лятото. Самият град, а и районът около него предоставят на посетителите многобройни възможности за туризъм и пълноценен отдих.

Едно от най-забележителните събития, провеждащо се в града е фестивалът на Пясъчните фигури, който се състои от няколко години, но пък популярността му е значително голяма. Тогава можете да видите уникални фигури, изработени от тонове пясък и пресъздаващи различни образи според тематиката на фестивала, която всяка година е различна.

Но това не е единственото интересно събитие, което да се види там през летния сезон. Има още литературни, фолклорни и музикални фестивали, най-ярко сред които се откроява Spirit of Burgas, прославил българския град в цяла Европа. Стартът на Spirit of Burgas бе даден през 2008 г. От тогава досега се провежда всяко лято през целия месец август и събира на една сцена световноизвестни звезди от различни музикални стилове.

Бургас е подходяща туристическа дестинация за всички хора, независимо дали търсят спокойствие, забавления или място за прекарване на почивка с деца. Настаняването е в различни обекти като варират от къщи за гости, частни квартири, семейни хотели и модерни хотели. Централната плажна алея е сборен пункт на нощния живот в града, тъй като там се намират множество барове,дискотеки и заведения. В близост до Бургас са разположени и други курорти като Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Созопол и т.н.

Плажовете в Бургас са няколко и всички те са отлично поддържани и покрити с мек златист пясък. Поставени са чадъри и шезлонги, но ако не искате да плащате за тях си носете личен чадър.

През лятото можете да се излежавате мързеливо на плажа и да се наслаждавате на всеки момент, с чаша разхладително питие в ръката и в компанията на любимите ви хора.

Северният плаж е сред най-чистите плажове по нашето море и е подходящо място за почивка, ако сте с деца. Водата там е бистра и могат да си играят на воля. Освен това спасители се грижат за реда и безопасността на летуващите.

Централният (южният ) плаж е доста оживен и има дължина от 2 км. Ще ви направи впечатление, че някъде пясъкът е черен, но според мнението на мнозинството това се дължи на високото съдържание на желязо в пясъка. Плажът се намира в близост до Морската градина и е най-посещаваният в Бургас. По алеята през лятото работят барове и капанчета, където хората се събират и се любуват на прекрасния пейзаж. Другият плаж Солниците е значително по-усамотен, но пък той привлича любителите на кайта и уиндсърфа.

Вижте коментари за Бургас

Хотели в близост

хотел Драма
Бургас • Цена на човек: 32 - 58 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
хотел Булаир
Бургас • Цена на човек: 34.5 - 69 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
хотел Свети Илия
Бургас • Цена на човек: 20 - 70 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, сауна джакузи интернет паркинг
хотел Сити
Бургас • Цена на човек: 22.3 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
апарт хотел Пенелопа Палас
Поморие • Цена на човек: 35 - 97.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска, интернет, открит басейн, чадъри и шезлонги
виж още хотели

Коментари за Бургас


Забележителности в близост

Созопол - стария град
област Бургас
Резерват Ропотамо
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.