Северен плаж Бургас

Плаж Син флаг СИН ФЛАГ за екологичност за 2014

С общ рейтинг от 8.2, Северен плаж Бургас се нарежда на 16 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Северен плаж Бургас го правят подходящ за семеен отдих, възрастни, парти, водни спортове.

Оценка за плажа

Обща оценка: 8.2/10
Удобства
6.7/10
Чистота
7/10
Бряг
6.2/10
Вода
9.5/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Природни условия и характеристика на Северен плаж Бургас

Разположение: градска среда, лесно достъпен
Размер: обширен плаж
Бряг: златист пясък
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона
Подходящи активности: плажен волейбол, кайт и уиндсърфинг

Северен плаж Бургас е обширен, добре устроен градски плаж, който по цялата си дължина от около 1.5 км е достъпен през парк Приморски (Морската градина на Бургас). Северният плаж е разделен от Централния плаж на Бургас от един от символите на града – Мостика. Морската градина е идеално място за разходка, предлагащо голямо разнообразие от развлекателни дейности сред красивите цветни алеи, фонтани и зелени площи. Както в парка, така и на самия плаж ще откриете много заведения с богато меню от напитки и специалните и разведряваща музика. Част от тях във вечерните часове се преобразуват в популярни нощни клубове и плажни барове. Приморски парк предлага и богата програма от ежедневни културни събития през целия летен сезон – музикални фестивали, концерти, театрални постановки, танцови и шоу програми, включително част провеждани на сцени със свободен достъп.

Водата на Северния плаж на Бургас е бистра и чиста, което я прави идеална за плуване. Ако пестите плажа в началото на сезона водата е спокойна и идеална за любимите на децата водни забавления, но в по-късния летен сезон морето започва да става по бурно. Брегът е с приятно ситен пясък и сравнително полегато дъно.

Северният плаж е най-посещавания плаж край Бургас и е обичан както от местните, така и от туристите. За разлика от повечето популярни плажни ивици по българското Черноморие, този плаж се стопанисва от Община Бургас, а не от частен концесионер. По тази причина, на плажа може да наемете шезлонг и чадър на почти символична цена от няколко лева и плажът отговаря на всички стандарти за гарантиране на безопасно, екосъобразно и отговорно ползване. По цялата ивица на Северния плаж Бургас има осигурени спасителни постове, медицински пунктове, душове, съблекални и тоалетни. Плажът е достъпен за всички, включително и за хора с увреждания. Монтирани са дървени рампи за лесен достъп и дори има детска площадка за забавление. От Община Бургас дори са се погрижили гостите на плажа да имат безплатен WiFi достъп.

За тези, които искат да останат активни по време на плажния си ден, можете да играете плажен волейбол, да наемете водно колело, да вземете уроци по уиндсърф в близкото училище или да се възползвате от откритите фитнес площадки в парка или да наемете велосипед. Не се изненадвайте, ако видите парапланери да летят над плажа следобед, наслаждавайки се на невероятната гледка, тъй като това също е популярна дейност тук.

Въпреки, че Северният плаж е популярно място, с ширана от 40-50 метра по цялата си дължина, той никога не става твърде претъпкан. Все пак, ако предпочитате по уединена атмосфера, то опитайте съседния естествен плаж Солниците.

Като цяло Северния плаж на Бургас е красиво и оживено място, което предлага по нещо за всеки. Така, че защо не прекарате един ден на плажа и да се насладите на Бургаското слънце и море?

Какво интересно в района на Северен плаж Бургас?

  • Регионален исторически музей (Бургас)
  • Природонаучен музей (Бургас)
  • Археологически музей (Бургас)
  • Етнографски музей (Бургас)
  • Бургаско езеро (Вая) - близо до Бургас
  • Езеро Пода - близо до Бургас
  • Авиомузей Бургас
  • Атанасовско езеро - близо до Бургас
  • Зоокомплекс Пауните - близо до Бургас
  • Аквапарк Сънсет - близо до Поморие

Снимки от плажа на Бургас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *