плаж Дюни (м-ст Алепу)

плаж Дюни (м-ст Алепу)

Плажът на курортен комплекс Дюни е един от най-красивите и уредени плажове в България. Той е разположен на 40 км. южно от Бургас и на 7 км. от Созопол. Плажната ивица е дълга и просторна и заобиколена от зеленина и високи дървета. Плажът се простира на 4.5 км. дължина, а на широчина достига повече от 100 метра. На брега са разположени платени чадъри и шезлонги, но има достатъчно място плажуващите да се излегнат и извън платената зона. Освен това е осигурено достатъчно място, ако имате желание да играете плажен волейбол.

На Дюни има чудесни условия за практикуване на морски спортове. Всеки, който би искал да опита нещо различно и интересно, може да се възползва от възможността да покара сърф, водно колело или да си направи разходка с лодка. Водата е много чиста и бистра, което я прави отлична за подводно гмуркане.

За уникалността на плажа говори фактът, че е носител на син флаг за екологична чистота и безопасност.
Дюни е всичко онова, за което можете да си мечтаете през лятото. Той е подходящ курорт за семейства с деца, които искат да се отдадат на спокойна и релаксираща почивка. Районът предлага изобилие от красиви и спиръщи дъха гледки, както и дестинации, които не бива да пропускате да посетите. Наблизо се ширят девствените плажове Алепу и Аркутино, които не осигуряват удобствата, с които разполага Дюни, но пък са истински очарователни със своята дивост и усамотеност. Не далеч се простира и Маслен нос, от където се откриват забележителни пейзажи към безкрайната морска шир.

Дюни е сравнително скъп и луксозен курорт, който разполага с всички удобства, които бихте очаквали от един модерен курорт. Там се предлага предимно all inclusive настаняване, като често се правят големи промоции и отстъпки. Затова дори да смятате, че не бихте могли да си позволите подобна почивка, благодарение на тези отстъпки и вие ще можете да се насладите на една незабравима седмица.

Вижте коментари за плаж Дюни (м-ст Алепу)

Хотели в близост

апарт хотел Южна перла
Созопол • Цена на човек: 29.7 - 80 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
апартаменти Каваци 124
Созопол • Цена на човек: 30 - 37.5 лв
Включва нощувка, туристическа такса
стаи за гости Зоя Димитрова
Созопол • Цена на човек: 20 - 40 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща за гости Каракачанови
Созопол • Цена на човек: 26.7 - 35 лв
Включва нощувка, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за плаж Дюни (м-ст Алепу)


Забележителности в близост

Созопол - стария град
област Бургас
Резерват Ропотамо
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.