плаж Липите

плаж Липите

Плаж Липите е едно приказно кътче, което е разположено по българското крайбрежие, не далеч от село Синеморец. Липите се простира в тих и закътан залив и е заобиколен от гъста гора, която допринася за очарованието и усещането за дивост на това място.

Интересното си име плажът получава от липите, които преди са растели там. Впоследствие обаче дърветата са изсечени и са заменени с други дървета, но пък името на местността си е останала непроменена.

Пътят, който води до Липите не е ремонтиран и е в лошо състояние. Поради тази причина той остава и до днес слабо посещаван, дори и в разгара на летния сезон. За сметка на това пък е изключително красив, а водата е бистра и много плитка. Изключително е подходящ, ако обичате близостта с природата. Отличителна черта на Липите е, че привлича почитателите на нудизма.

Поради своята изолираност плажът не се охранява. Там също няма заведения или платени чадъри. Ако решите да го посетите се заредите с храна и напитки, защото най-близкото заведение е на съседния плаж Бутамята.

Други плажове, които са в близост до Липите са Силистар, Делфин, Нестинарка и Арапя.
Отлично настаняване и уютна атмосфера ще намерите в хотелите в курорти като Синеморец, Резово и Царево, които са в непосредствена близост до очарователния плаж Липите.

Някои от природните забележителности, които бихте могли да разгледате в района са Беглик Таш (35 км.), река Ропотамо (37 км.) и устието на река Велека.

Вижте коментари за плаж Липите

Хотели в близост

семеен хотел Дайана бийч
Синеморец • Цена на човек: 40 - 57.5 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса, закуска
къща за гости Дъбрава
Синеморец • Цена на човек: 15 - 30 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
вила Малина
Синеморец • Цена на човек: 20 - 26.7 лв
Включва нощувка, ДДС, туристическа такса
къща Каланджа 2
Синеморец • Цена на човек: 30 - 55 лв
Включва нощувка, туристическа такса
къща за гости Каланджа 1
Синеморец • Цена на човек: 15 - 35 лв
Включва нощувка, туристическа такса
виж още хотели

Коментари за плаж Липите


Забележителности в близост

Резерват Силкосия
област Бургас
затвори

Този сайт използва бисквитки. За повече информация кликнете тук.