Плаж Липите, Синеморец

Плаж Липите е едно приказно кътче, което е разположено по българското крайбрежие, не далеч от село Синеморец. Липите се простира в тих и закътан залив и е заобиколен от гъста гора, която допринася за очарованието и усещането за дивост на това място.

С общ рейтинг от 7, Плаж Липите Синеморец се нарежда на 56 място от всички плажове по Южното Черноморие. Природните условия и удобствата на Плаж Липите Синеморец го правят подходящ за спокоен отдих, нудисти, приключенци.

Оценка за плажа

Обща оценка: 7/10
Удобства
0/10
Чистота
4.5/10
Бряг
6.2/10
Вода
7.9/10

Удобства и инфраструктура

Паркинг
Заведения
Мед. пункт
Тоалетни
Атракциони
Шезлонг и чадъри
Спасител
Душове
Съблекални
Детски кът

Природни условия и характеристика на Плаж Липите Синеморец

Разположение: естествена среда, трудно достъпен
Размер: голям плаж
Бряг: златист пясък, скали
Вода: плавен подход, пясъчно дъно
Посещаемост: пренаселено в пик сезона

Бил си там? Сподели своята оценка!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Посетих плажа
Плажът е най-подходящ за
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Оценка 5/10
Удобства
Активности
Благоприятен към
5/10

Интересното си име плажът получава от липите, които преди са растели там. Впоследствие обаче дърветата са изсечени и са заменени с други дървета, но пък името на местността си е останала непроменена.

Пътят, който води до Липите не е ремонтиран и е в лошо състояние. Поради тази причина той остава и до днес слабо посещаван, дори и в разгара на летния сезон. За сметка на това пък е изключително красив, а водата е бистра и много плитка. Изключително е подходящ, ако обичате близостта с природата. Отличителна черта на Липите е, че привлича почитателите на нудизма.

Поради своята изолираност плажът не се охранява. Там също няма заведения или платени чадъри. Ако решите да го посетите се заредите с храна и напитки, защото най-близкото заведение е на съседния плаж Бутамята.

Други плажове, които са в близост до Липите са Силистар, Делфин, Нестинарка и Арапя.
Отлично настаняване и уютна атмосфера ще намерите в хотелите в курорти като Синеморец, Резово и Царево, които са в непосредствена близост до очарователния плаж Липите.

Някои от природните забележителности, които бихте могли да разгледате в района са Беглик Таш (35 км.), река Ропотамо (37 км.) и устието на река Велека.

Какво интересно в района на Плаж Липите, Синеморец?

Снимки от плаж Липите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *